Ten také dodává, že s realizací chtějí začít již letos na podzim. Měla by trvat zhruba dva roky. V přízemí je to již připravené, není tam ale eletřina, pouze holé zdi.

Původním záměrem bylo vytvořit zde pohostinství, nakonec tu ale vybudují místnost na přípravu jídel.

Společenské centrum ve Skuhrově by mělo být v přízemí rozděleno na tři malé sály propojené roletami, aby se mohla měnit velikost místností dle počtu hostů.

„Myslím si, že by na tuto akci měly stačit tři miliony. V předešlé realizaci už bylo použito více než 12 milionů korun. Naším hlavním cílem je vytvořit zde zázemí pro místní. V tuto chvíli je vše projektově vyřešené," prozrazuje Milan Bárta, starosta Skuhrova nad Bělou.

Teď v obci pouze počkají, až se v centru uskuteční důležité kulturní akce, jako je například skuhrovská pouť, a na podzim mohou začít. Jednotlivé místnosti budou využity jako klubovny, kde se budou scházet například důchodci a dobrovolní hasiči.

Spodní patro by mělo navazovat na to vrchní, to znamená, že by se dole připravovala jídla a nahoře by se konala zábava.

Původně tato budova sloužila jako starý mlýn, ten zakoupil soukromník za účelem vybudování pohostinství, to se ale nepovedlo a obec budovu nakonec odkoupila zpátky.

I přesto, že teď funguje pouze první patro, koná se tu mnoho společenských akcí.