Přestože se město chystá postavit víceúčelové hřiště, které by mělo nabídnout vyžití hlavně teenagerům, jedna z variant, která se honila hlavou i starostovi Štěpánovi Jelínkovi, byla vytvořit podobné zařízení na zimním stadionu.

„Kdyby došlo k tomu, že by se zimní stadion ze všech stran uzavřel, tak tělocvičnu tady přeci už máme. Nové hřiště by mělo být venku na volném prostranství. Chtěli bychom v něm mít i herní prvky pro teenagery, například rampy a podobně. A ty by na stadionu být nemohly,“ vysvětlil Štěpán Jelínek důvody proč od myšlenky zřídit hřiště na stadionu upustil.

Další překážkou by byl umělý povrch. Ten by se totiž musel sundávat vždycky, když by se na „zimáku“ konala nějaká akce, například koncert.

Podle Tomáše Pavlíka, předsedy hokejového klubu HC Baroni Opočno, kterému město stadion pronajímá, má výstavba nového hřiště svá pro a proti.

„Musí se vyřešit otázka toho, že víceúčelové hřiště by mohlo fungovat i v rámci zimního stadionu. Byly by nutné drobné úpravy, především povrchu. Protože hrát třeba florbal na betonu není úplně ideální. Rozhodně si ale myslím, že by to byla levnější varianta, než stavět celé hřiště znovu. Ale to je rozhodnutí města, kterému ne vždy rozumím,“ přiznal Tomáš Pavlík, který se snaží o to, aby byl celý areál zimního stadionu zastřešen.

Rovněž je potřeba dostavět čtvrtou stranu. Stará budova by se měla zbourat a místo ní by se měla postavit nová. Tím pádem by byl celý stadion kompletně zastřešen.

Vše ale musí nejprve odsouhlasit město. „Budeme mít jednání na městě. Rozhodně je to jedna z variant toho, abychom se přiblížili opravě. Přesný plán se ale teprve bude projednávat. Pracujeme na tom,“ řekl Tomáš Pavlík, který by nerad předjímal, jak to dopadne.

Podle jeho slov se totiž všechno odvíjí od toho, zda se na rekonstrukci seženou dotace. Bez nich to prý nejspíš nepůjde. „Jestli město vyčlení nějaký peníz, který by případně doplnil dotaci, to jsou záležitosti, jež se ještě musí projednat. Ty si každý nechává pro sebe,“ dodal Tomáš Pavlík, podle kterého by se dostavba zimního stadionu přišla na tři a půl milionu korun. Kvůli víceúčelovému hřišti by se rekonstrukce prodražila asi o milion.

„S hokejovým klubem jednáme o nějakých možnostech, avšak dozastřešení stadionu není teď v plánu, protože se jedná o příliš velkou částku,“ uvedl starosta Štěpán Jelínek.

Čtěte také: Opočno chce hřiště pro mladé