Slavilo se tu 300 let od jeho založení. Do gymnázia se tak mohli přijít podívat bývalí studenti a profesoři. Častými návštěvníky byli také ti, co uvažují o studiu na zdejším gymnáziu.

Celá budova byla otevřena veřejnosti, návštěvníci mohli ve škole zhlédnout výstavu tabel a prací žáků.
Na významných slavnostech ale nechyběl ani kulturní program, naplněný řadou divadelních představení. Pro návštěvníky byla pořádána také mše v kostele Nejsvětější Trojice. Večer se konaly také zábavy.

„Přípravy trvaly velmi dlouho, poprvé jsme se sešli více než před rokem. Od ledna se začalo chystat ve velkém. Toto výročí je velmi významné. Počet návštěvníků nás mile překvapil, jen v pátek jich tu bylo přes čtyři sta," prozradil ředitel školy Petr Kačírek.
Na gymnáziu nechyběli ani bývalí profesoři. Přišla se tedy podívat také místostarostka Rychnova nad Kněžnou Jana Drejslová.
„Na gymnáziu jsem učila několik let matematiku a zeměpis. Sama jsem tu také studovala. Strávila jsem tu převážnou část svého života, na tuto etapu ráda vzpomínám a vracím se sem," dodává Jana Drejslová.

Na přípravách významných oslav se také podílela výchovná poradkyně Pavlína Školníková.
„Už rok dopředu se sháněla hudba, největší přípravy však trvají poslední půlrok. Každý předmět se tu snažíme prezentovat, návštěvníci tu mohou vidět například chemické pokusy, ale i výtvarné práce studentů," vysvětluje Pavlína Školníková.
Ta také dodává, že pokud přijde do školy někdo, kdo to tu nezná nebo tu nikdy nebyl, studenti ho celou budovou provedou.