Nejdřív vařili místní, teď celá republika

Akce, která původně vznikla jako soutěž o nejlepší guláš mezi místními, se za svoji krátkou historii rozrostla do celostátních rozměrů a v současné době patří mezi vůbec největší u nás. Svědčí o tom i skutečnost, že se mezi soutěžícími objevil i tým z Ostravska.

„Objíždíme gulášové slavnosti napříč republikou. O této jsme se letos dozvěděli z internetu a s dalekým výjezdem jsme neváhali,“ uvedla za svůj tým z Poruby, jenž uvařil hovězí a jelení guláš, Monika Starostková. Na oba padlo 17 kilogramů hovězího a osm kilo jeleního masa.

A zatímco v roce 2011, kdy se Gulášové slavnosti konaly poprvé, bylo možné ochutnat 80 litrů guláše, letos 16 týmů uvařilo dohromady již 600 litrů této pochoutky, kterou do Bolehoště přijelo okoštovat víc než 1600 návštěvníků.

U příchozích nejvíce zabodoval sokolský guláš z Lipky. Odborná porota ovšem první místo přiřkla jinému guláši - maďarskému z Hradce Králové.