"Zúčastnit se mohou partičky dobrodruhů i kuchařů odkudkoliv. Každý, kdo se přihlásí do soutěží, má možnost uvařit svůj oblíbený guláš. V naší soutěži nerozlišujeme technologické postupy, dobu vaření, druh masa a podobně. Guláš musí chutnat, ať ho vaří profík, myslivec, hasič nebo babička. Snad jedinou podmínkou je, aby připravil minimálně 20 litrů guláše. Není to zrovna málo, ale v Bolehošti a okolí jsou tací jedlíci, že po guláších se jen zapráší," tvrdí pořadatelé.

Hotové guláše hodnotila jak nezávislá odborná porota, tak sami návštěvníci. Top gulášem se nakonec stal podle hodnocení diváků hovězí pikantní z kuchyně restaurace Bobkárna, pomyslné stříbro si vysloužila Sedmá rota s kančím gulášem a s kančím gulášem opět zabodovala restaurace Bobkárna, která za něj brala bronz. Bobkárnu za její hovězí pikantní guláš ocenila prvním místem i odborná porota a ta jí přiřkla rovněž druhé místo za kančí guláš. Třetí příčku pak obsadila řeznická parta za Řezníkův zabijačkový guláš.

Apartmány v centru Deštného v sousedství kostela mají být dokončené do vánočních svátků v roce 2023. Vizualizace. Zdroj: archiv společnosti Tempus Living
V Orlických horách se budují desítky nových apartmánů, většina bude hotova letos

Ocenění za nejlepší stánek se dočkal SK Sokol Lipiny, druhá skončila Řeznická parta a jako třetí Sedmá rota.

"Na akci dorazilo asi tisíc návštěvníků, vařilo devět kuchařských týmů a navařilo čtrnáct druhů gulášů. Na čepu bylo devět druhů piv," dodala za pořadatele referentka místního obecního úřadu Zdeňka Andržová.