Podařilo se mu získat třetí místo. „Loni jsem chytil asi čtyřicet rybiček, když se změřily dohromady, bylo to asi šest metrů a jeden centimetr. Doma na mě byli pyšní. I já jsem měl velkou radost, protože jsem to nečekal," přiznal malý rybář.

Na rybářské závody, které se konaly v Orbanské zátoce, přišlo 41 malých rybářůTen si letos věřil, že by mohl být do pátého místa. Nakonec z toho bylo třetí. Podařilo se mu chytit tolik ryb, že nakonec měřily dohromady tři sta patnáct centimetrů. Sice to nebylo tolik jako minule, ale na rybách není každý den posvícení. To ví i Nikolas.

„Když jedu na ryby, tak jich někdy chytnu hodně, jindy jednu a někdy třeba nic. Ale vždycky je pouštím, domů je neberu, protože doma ryby vůbec nejíme," řekl Nikolas, který se naučil chytat ryby od bratra, zalíbilo se mu to, a tak se rybaření začal věnovat.

„Chytám už asi pět let. Opravdu mě to hodně baví. Nejlepší je tahat ryby z vody. Jezdím buďto sám, nebo s kamarádem," vysvětlil Nikolas, který jezdí lovit na Orbanskou zátoku a také na nový písák v Borohádku.

Největší ryba, jakou kdy chytil byl kapr, který měřil jednapadesát centimetrů.