Nenásilnou formou se tak děti učily o třídění odpadů a o důležitosti správného a zodpovědného přístupu k problematice odpadového hospodářství.
O životním prostředí zábavnou formou

„Konceptem „Dobrý soused" se ŠKODA AUTO již pátým rokem zaměřuje zejména na podporu regionu, mládeže a sportovních či vzdělávacích aktivit. Environmentálně edukační den zapadá do našeho konceptu firemní společenské odpovědnosti. Nenásilnou a zábavnou formou zvyšujeme povědomí dětí o životním prostředí a upevňujeme dobré vztahy se školami v našem regionu," uvádí Jiří Černý, vedoucí závodu ŠKODA AUTO Kvasiny.

V minulém roce ŠKODA AUTO uspořádala pilotní projekt „Environmentálně edukačního dne" pro žáky 4. tříd ZŠ Solnice a Kvasiny. Akce byla žáky přijata s nadšením a učitelé ocenili formu environmentální výuky. Letos při druhém ročníku žáci soutěžili v různých sportovních a vzdělávacích disciplínách, zaměřených na životní prostředí a problematiku třídění odpadů. Žáci byli zasvěceni do tajů výroby automobilů a seznámeni s postupy a technologiemi, díky nimž ŠKODA AUTO minimalizuje dopad své činnosti na životní prostředí. Nechyběly ani pohybové a vědomostní aktivity, v nichž děti poměřily své síly například v hodu míčkem do různých odpadních nádob, slalomem s popelnicí mezi PET lahvemi, kvízem o třídění odpadů nebo kreslením obrázků na zadané téma.

Osud planety jednou
v rukou mladých

Tato akce je pouze jedním z mnoha projektů, kterými ŠKODA AUTO přispívá k osvětě a rozvoji v regionech. ŠKODA AUTO se snaží ve všech lokalitách, kde působí, být „dobrým sousedem" a dlouhodobě spolehlivým a férovým partnerem. Z tohoto důvodu automobilka připravila a začala aktivně prosazovat nový koncept aktivit v oblasti společenské odpovědnosti, které jsou zaměřeny zejména na podporu školství, podporu projektů dopravní bezpečnosti a zlepšování životního prostředí v regionech. ŠKODA AUTO klade důraz v problematice nakládání s odpady především na vzdělávání dětí mladšího školního věku, neboť právě zástupci této generace jsou těmi, kdo budou v budoucnu držet ve svých rukou osud životního prostředí naší planety. (jb)