Nedostatků však bylo mnohem více. Lednice s potravinami byla zevnitř plesnivá a silně zapáchala. „V provozovně netekla teplá voda, což neumožňovalo hygienické mytí nádobí a v prostorách toalet nebyly prostředky na mytí rukou a hygienické osušení," dodal Radoslav Pospíchal.Pohostinství v Čánce

Majitel restaurace dostal „červenou kartu" a musel okamžitě zavřít. Znovuotevření restaurace v případech, kdy dojde k zákazu činnosti, závisí na výsledku další kontroly inspektorů. Ta se uskuteční poté, kdy provozovatel uvede věci do pořádku.

Kromě restaurací a pohostinství se kontroly vydávají i jinam. V létě se například zaměřovaly na dětské tábory a další dětské rekreace. „Pracovníci oboru hygieny dětí a mladistvých Krajské hygienické stanice provedli v kraji celkem 148 kontrol," prozradila tisková mluvčí stanice Veronika Krejčí. Nejčastějšínedostatky byly ve zdravotní dokumentaci dětí, ale také v oblasti osobní hygieny či ubytování. Sankce byly uděleny ve třech případech.