Opravy zatím omezují pohyb na náměstí, to narušuje chod práce například místních prodejců.  Ti museli svá stanoviště zatím přesunout na  jiná místa.
Prioritou pro místní radnici však je, aby se všechny opravy týkající se náměstí stihly do tradiční pouti.

Investice ve městěOpravy náměstí a přilehlých ulic nejsou jediné, do kterých radnice investovala, nebo to má ještě v plánu.

Chystá se navíc mnoho dalších stavebních akcí.

Ve městě se mají totiž také zkrášlit Archlebovy sady. Jejich revitalizace proběhne hned v několika etapách.

První z nich se týká zeleně. Investice vyjde do jednoho milionu korun.

V tuto chvíli se také opravuje prostranství před kinem – Společenským centrem Kino 70, kde vznikne například hřiště pro děti s herními prvky. A přibudou i další novinky.

U kina se opravuje také schodiště a terasa.

V letošním roce také vznikne nový přechod pro chodce,  který protíná silnici z Rychnova na Náchod. Je to z důvodu zvýšení bezpečnosti.

Uleví se díky tomu lidem, kteří po stávajícím nevyhovujícím přechodu přechází do blízkých Křovic.

Investice by se měla vejít 
do jednoho milionu.

Ta se koná již  od třiadvacátého do pětadvacátého května. Podle starosty by do té doby měly být stavební akce rozhodně ukončené. Plánovaný termín, kdy by mělo být vše již hotové, je dvacátého května.
Jedním z míst, kde mají v tuto chvíli dělníci stále plné ruce práce, je například bývalá cesta vedoucí od Solnice až do náměstí. V těchto místech se odstraňuje pryč povrchový asfalt, ten nahradí dlažební kostky.

„Vznikne tu pro obyvatele pěší zóna. Tato rekonstrukce by měla vyjít na milion dvě stě tisíc korun," prozrazuje  dobrušský starosta Petr Tojnar.
Součástí stavební akce je také předláždění náměstí. Na východní straně radnice bude také rozšířen chodník odsunutím obruby a jeho obnovením. Skladby jednotlivých žulových povrchů budou provedeny ve stejných obrazcích jako plochy, na které jednotlivé části předláždění naváží.

Opravy náměstí F. L. Věka  ale nejsou jedinou investicí, kterou město zahájilo. Opravují se totiž i přilehlé ulice jako například Novoměstská a Pulická.
„Novoměstská ulice volně pokračuje z náměstí. V tuto chvíli je skoro hotová, dále se ale opravuje také oblast Podomí a ulice Pulická, kde se po dohodě s památkáři zvolil také povrch z žulových kostek," prozrazuje starosta Dobrušky Petr Tojnar.
K velikým změnám ale dojde také před rodným domem F. L. Věka.

Zde vznikne nový parčík s lavičkami a prostředí bude oživeno také o další zeleň.
Tyto opravy ulic a výstavba parčíku se provádí na etapy. Měly by být dokončené během léta. Náklady na opravu ulic a okolních prostranství vyjdou město  na pět a půl milionu korun. Ty uhradí ze svého rozpočtu.
Novoměstská ulice je již skoro hotová, místní obyvatelé tu tedy budou moci již zanedlouho jezdit. Opravy se provádí na etapy, v tuto chvíli je uzavřena část  ulice z náměstí k domku F. L. Věka, dále to pak bude oblast Podomí.    

 Nejhůře dopravu lidem zkomplikují opravy v lokalitě před Rydlovou vilou, ty jsou ale plánovány až na závěr.
Obyvatelé jsou naštvaní, protože se špatně dostávají ke svým domům. Budou ale asi muset ještě nějakou dobu počkat.
„Místní dopravě tato rekonstrukce působí nemalé komplikace hlavně kvůli objížďkám. Pokud to ale přinese lepší vzhled náměstí i přilehlých ulic, nějak to přetrpíme. Ono nám stejně nic jiného nezbude," podotýká Ladislav P., obyvatel Dobrušky. Město však místní uklidňuje tím, že se opravy dělají na etapy, aby vždy byla uzavřená pouze část ulice.
„Pro obyvatele těchto lokalit je to v tuto chvíli komplikované, bohužel takové opravy se ale bez uzavření neobejdou," prozrazuje Petr Tojnar.
Ten také dodává, že na závěr se obyvatelům budou provedené změny jistě líbit.