Náměstí F. L. Věka se v úterý proměnilo v přehlídku exotických folklorních souborů. Své umění zde předvedly tři taneční skupiny z Brazílie, Kanady a Izraele. Původně se měl zúčastnit i soubor z Demokratické republiky Kongo, avšak kvůli problémům na hranicích nepřijel.

„Myslím si, že se akce opravdu povedla, všichni byli nadšení a byli by rádi, kdyby se příští rok mohla zopakovat. O to se pokusíme. Byli jsme velmi překvapeni, kolik  lidí přišlo. Řekl bych, že pro Dobrušku to bylo něco výjimečného, co tady ještě nebylo," radoval se starosta Petr Tojnar.

Jedním z účinkujících byl i Lee, vedoucí souboru Folklorico Filipino. Přestože jsou všichni jeho členové Filipínci, pocházejí z Kanady. Ten ocenil, že při vystoupení mohl být v kontaktu s diváky. Ani oběd se mu nezdál špatný. „Moc mi chutnalo jak kuře, tak i saláty.  Akorát že bylo dost vedro," usmíval se Lee, který byl v České republice poprvé.

To Maria Lucia z brazilské Grupo Folclórico ZABELÉ byla se svým souborem vůbec poprvé v Evropě. „Je to pro nás všechno nově, ale jsme hrozně rádi, že jsme mohli přijet a ukázat svou kulturu," řekla Maria Lucia.