V první části prezentace jsme si vyslechli spoustu zajímavých informací s mnoha vtipnými komentáři, takže jsme byli naprosto vtaženi do reality lidí, kteří tyto tvory chrání a ještě šíří obrovskou osvětu. Před námi seděli výr velký, orel bělohlavý, sýc rousný, raroh velký, puštík bělavý, sovice sněžní nebo sovy pálené a mnoho dalších.

Všechny získané informace mohli diváci zúročit v následujícím testu. Kdo správně odpověděl a byl nejrychlejší, získal odměnu v podobě pexesa, samolepek či pravého pera dravce. Navíc se stal vyvoleným pro letové ukázky. Ty následovaly vzápětí a vyvolení si směli přivolat dravce na rukavici a poslat ho zpět na jeho místo. Úžasný zážitek. Děti byly naprosto vzorné, neboť je připravený program zcela pohltil.

Děkujeme záchranné stanici Seiferos za vše, co pro přírodu dělá. O jejich osvětu je obrovský zájem. Domluvený termín příští prezentace pro naši školu je květen 2017! Jejich diář je vskutku zaplněný na roky dopředu! Není divu. Navíc jsme obdrželi poděkování za 20 let podpory stanice pro handicapované dravce a sovy.