Ve čtvrtek tak rozhodl hradecký okresní soud. Sociální demokracie požadovala u soudu za dlužné nájemné tři miliony korun. Okresní soud přiznal jen 2,1 milionu a neuznal nárok strany na 191 tisíc korun. Dalších 684 tisíc korun soud vyloučil k samostanému projednávání. Krtička se na místě odvolal.

„Je to vykonstruovaná částka, kterou neuznávám. Sice ČSSD dlužím, ale méně, než požaduje,“ řekl nám včera. ČSSD obnovila soudní spor s Krtičkou poté, co se přidal k advokátu Zdeňku Altnerovi a označil se za věřitele strany. Pro sociální demokracii to svého času znamenalo i možnost vyhlášení konkurzu.

Jaroslav Krtička čelí další obžalobě, tentokrát u hradeckého krajského soudu. ČSSD na podnikateli požaduje tři miliony korun za poškození dobrého jména strany. Případem se měl soud zabývat začátkem příštího týdne, ale proces byl ve čtvrtek odročen na neurčito.

„Soud tak rozhodl na žádost ČSSD,“ potvrdil nám Krtička. „Částku, kterou sociální demokracie požaduje, rovněž odmítám. Je nepřiměřená a neobjektivní. Šlo o mediální přestřelku z obou stran, slovo proti slovu. Požaduji objektivní posouzení případu,“ poznamenal.

Spor mezi Krtičkou a ČSSD začal kvůli stavebním pracím v Kulturní domě Střelnice, kde podnikatel bývalé kino přebudoval na taneční centrum Revues.

„Po sociální demokracii požaduji za zhodnocení objektu téměř devět milionů korun, které jsem zde investoval. Chci, aby tato částka byla nějakým způsobem zohledněna, třeba i prodloužením nájemní smlouvy či jiným způsobem, k čemuž se ČSSD zavázala,“ tvrdil Krtička.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek v březnu letošního roku požadoval, aby Krtička veškeré úpravy, které ve Střelnici provedl, zboural, neboť strana je neschválila.