Členové Psí školy Rarášek z Kvasin dělají se svými pejsky radost po celém okrese. V letošním roce měli skutečně napilno. Seznamovali se svým krásným sportem početné obecenstvo. Děti obdivovaly mrštnost pejsků, mohly si je pak pohladit a popovídat si o spolupráci lidí s psími přáteli.

Dospělí zase hodnotili ovladatelnost a poslušnost psích parťáků. Červencový Westernový den na Vochtánce pod potštejnským hradem, obdobně jako akce o uplynulém víkendu na stejném místě byla zatím posledním místem, kde se šikovní pejsci předvedli.

Zda více zaujal sport agility nebo sportovní kynologie, musí posoudit diváci, ovšem Psí škola Rarášek rozhodně nabízí další možnost aktivního trávení volného času milovníkům psů. Stačí totiž přijít na cvičiště se svým psem a pod vedením zdatných trenérů se dát „do toho“.

Rarášek v květnu zavítal do Lukavice na oslavy výročí útulku a předvedl zde ukázky agility a sportovní kynologie. V Solnici na Dnu dětí prezentoval agility stejně jako na Dětském dnu v Byzhradci.

Červnový program Rarášku byl ještě nabitější. V Rychnově nad Kněžnou se pejsci předvedli ve školce a na dalším Dnu dětí u hasičů. V Liberku a ve Zdelově zpestřili svými ukázkami agility oslavy obce, resp. výroční oslavy hasičů během jediného dne, když se rozdělili na dvě party. ⋌(sše)