"Objasněné případy se týkají zejména krádeží materiálů a součástek z firmy, ale i další trestné činnosti. Posledním případem je objasnění krádeže nejméně 604 kusů autosoučástek, konkrétně senzorů pro ochranu chodců. Obvinění ze spáchání zločinu si vyslechl sedmatřicetiletý cizinec, který jako agenturní pracovník v průběhu své pracovní směny z 19. na 20. května tento počet dílů odcizil," uvedla policejní mluvčí Alena Kacálková.

Cizinec nakradl v automobilce součástky za téměř 2 miliony korunCizinec nakradl v automobilce součástky za téměř 2 miliony korunZdroj: Deník/Jana Kotalová

Při odchodu ze směny dotyčného i s ukradeným materiálem zadržel při kontrole u vstupu pracovník útvaru Bezpečnost společnosti Škoda Auto. Škoda byla na vyčíslena na více než 1 800 000 korun.

Z Deštného v Orlických horách.
OBRAZEM: Letní sezona v Orlických horách startuje

"Obviněnému za zločin krádeže hrozí až osmiletý nepodmíněný trest. Muž je stíhaný na svobodě," informovala Alena Kacálková a dodala, že před dvěma lety objasnili kriminalisté ve spolupráci s výše jmenovaným útvarem krádež několika desítek volantových airbagů a několik volantů za více než 400 000 korun.

Už v roce 2018 pomohla součinnost obou složek zabránit krádeži několika osobních aut značky Škoda Kodiaq. Stovky těchto nově vyrobených aut byly zaparkované ve střeženém areálu v Hrošce a právě z něho mělo být několik kusů odcizeno. Spoluprací a následnými opatřeními se krádežím podařilo zamezit. Škoda by v tomto případě dosáhla na nejméně 2,5 milionů korun.