Zpráva o odchodu desátníka Libora L. doslova paralyzovala mnoho místních. Nechtěli této špatné zprávě ani uvěřit. Libor L. byl podle nich úžasný kamarád a statečný kluk. Výborný sportovec, který vynikal hlavně v atletice a gymnastice.

„Všichni na něj vzpomínáme jen v dobrém, měli jsme ho rádi. Byl to opravdu dobrý kluk a kamarád. Člověk, který si nezasloužil odejít kvůli zbabělému činu tálibánského atentátníka," prozradil jeden z Liborových přátel Filip Šimon. Svou práci podle něj dělal na dvě stě procent s neuvěřitelným nasazením a dával do ní vše. „Čest jeho památce," dodal Filip Šimon.

Včera po poledni přistál na letišti ve Kbelích armádní speciál, který přivezl tělo padlého vojáka i jeho dalších tří kolegů. V poledne se na jejich památku rozezněly zvony a sirény napříč Českou republikou. Zesnulým vojákům udělí prezident Miloš Zeman medaile za hrdinství.

Tragédie se dotkla stovek lidí. Slova těžko hledal i Jaroslav Matička, starosta Týniště nad Orlicí.
„Je těžké takovou tragédii nějak okomentovat. Libor šel do nebezpečí hájit naše zájmy a zájmy evropské civilizace. Bojoval proti teroristům," poznamenal. Liborovým blízkým vyjádřil svou hlubokou soustrast.

„Přemýšlíme, jak pomoci jeho rodině a přítelkyni," pokračoval starosta s tím, že jeho syn byl Liborovým spolužákem. „Je to velmi těžká a smutná situace," dodal sklesle. ⋌(zem)