Od počátku měl tento den slavnostní charakter. Na penzionu Orlicko vlály česká i polská vlajka. Na stolku byly i malé vlaječky, včetně vlaječky evropské unie.

Zahráli jsme i obě státní hymny a na konec také naši klubovou hymnu. Celkem se turnaje zúčastnilo 31 golfistů a to 24 mužů, 6 žen a 4 děti. Tři nejlepší z každé kategorie dostali poháry a všichni upomínkové předměty.

Jednalo se o první akci podporovanou tímto projektem. Projekt je časově rozčleněn do období r. 2012 a 2013. Sleduje upevňování vzájemné spolupráce a přátelských vztahů z golfisty ze Szczytné, ale také popularizaci golfu a jeho zpřístupnění za dostupné ceny široké veřejnosti. Kromě turnajů se budou pořádat na golfovém hřišti v Nebeské Rybné tréninkové kurzy pro děti i dospělé a to zcela zdarma a v příštím roce o prázdninách se uskuteční dva turnusy golfového tábora pro děti. Na všech akcích se počítá vždy s přítomností Čechů i Poláků.

Základ byl celé této aktivitě položen vloni o víkendu 27. – 28. 8. 2011, kdy jsme absolvovali prví turnaj. Jeden den jsme hráli ve Szcytné a druhý den u nás v Nebeské Rybné. Dnes už jsme skutečně přátelé. Máme na sebe telefonní čísla, emailové adresy a čile komunikujeme. Nejedná se pouze o lidi ze Szcyzytné, ale i z Wroclavi, Kalisa, Nisy a dokonce z Varšavy.

Jsem přesvědčen, že podpora takových aktivit z evropských fondů je správná. Podporuje sbližování lidí po obou stranách hranice, podporuje turistický ruch a propaguje golf na malých, úplně obyčejných hřištích, která  jsou za dostupné ceny přístupná všem.   Josef Jehlička