V sobotních utkáních fotbalisté Kostelce nad Orlicí i Dobrušky ztratili v domácích zápasech všechny body a shodně prodloužili sérii proher na čtyři.
Tým z města F. L. Věka v úvodu zápasu s Jičínem přečkal, díky dvěma skvělým zákrokům gólmana Marka Pěničky, dvě šance hostů. Po půlhodině však inkasoval. Po změně stran Dobruška byla aktivnější, Gerža již překonal Puše, ale jeho střelu zastavilo břevno.

Jičínští pak z rychlého brejku vstřelili druhý gól, a zdálo se být rozhodnuto. Dobruška bojovala až do konce, vytvořila si několik dobrých střeleckých možností a její snahu korunoval gól střídajícího Malého. V samotném závěru střídající Pfeifer nastřelil břevno a velký závar před svojí brankou hostující hráči se štěstím vyřešili.

Kostelečtí vstoupili do utkání s favorizovaným Novým Bydžovem aktivně a po 14. minutách otevřel skóre Říha. Hosté však ještě do přestávky odpověděli třemi brankami. Domácí po přestávce snížili Kloudou, ale to bylo vše. Snahu o vyrovnání zhatila dvě vyloučení – předčasně pod sprchu šli Marek (75. min.) a Švandrlík (94. min.).
Rychnovští fotbalisté potvrdil na hřišti předposledního Provodova roli favorita. Nastříleli soupeři šest gólů, vyhoupli se na třetí místo průběžné tabulky a už se těší na nedělní okresní derby, v němž přivítají Kostelec nad Orlicí.

Dobruška – Jičín 1:2
Pavel Effenberk, vedoucí mužstva SK Dobruška: „Na začátku utkání nás podržel brankář Pěnička. V dalším průběhu byla hra vyrovnaná. V závěru utkání nám nepomohla dvě nastřelená břevna a neproměněné čisté šance. Problémem našeho mužstva je vstřelit branku."

Kostelec – Nový Bydžov 2:3
Miroslav Umlauf, vedoucí týmu FK Kostelec nad Orlicí: „Z naší strany herně poměrně povedené utkání, které rozhodly standardní situace a větší důraz hostů v šestnáctce. Hráčům děkuji za nasazení a vůli – bezesporu správná cesta k lepším zítřkům."

Provodov – Rychnov 0:6
Jan Čermák, trenér FC Spartak Rychnov nad Kněžnou: „K utkání jsme odjížděli s obavami. Co s domácími provedou poslední výsledky? Budou nesmírně nepříjemní? I když se objevily i zádrhele z naší strany, tak jsme nepřipustili jiný vývoj utkání a tuto výzvu jsme zvládli. Můžeme se minimálně týden kochat pohledem na tabulku a s vírou ve vlastní síly se připravit na zbylá důležitá střetnutí. Pevně věřím v zajímavou diváckou kulisu při derby s Kostelcem. Už se těšíme."