Už přelom června a července bude stát za to, a to i díky Poláčkovu létu V Rychnově nad Kněžnou. O zahájení se tu postará 25. června divadlo Kalich s legendární Molièrovou hrou Lakomec v hlavní roli s Pavlem Zedníčkem.

V dalších dnech se můžete těšit na Michala Dlouhého, Roberta Jaškówa a další herce v představení Smrt mu sluší, na Jedlíky čokolády Davida Drábka.

Zámecká jízdárna bude lákat také na historicky první představení juniorského souboru balet NdB 2 - projekt, který vznikl na půdě Baletu Národního divadla Brno, a na dokumentární fikci ověnčenou řadou divadelních cen Špinarka. Třebechovický soubor sehraje na nádvoří pivovaru divadelní thriller Herbert a amfiteátr letoviska Studánka nabídne to nejlepší z muzikálů. Děti pak jistě potěší v jízdárně Operky.

Další festivalová lahůdka v Rychnově čeká na fanoušky 18. a 19. srpna v zámeckém parku. Svou účast už potvrdily kapely Čechomor, Wohnout, Horkýže Slíže, Vypsaná fiXa, Jakub Děkan, Vojtaano, Ready Kirken a zahraje si tu také hradecká skupina Hakel Band.

„Opět vás čeká dvoudenní hudební festival pro celou rodinu. Kromě hudebních vystoupení populárních kapel, je to především víkend plný aktivit a zážitků. Dílničky, workshopy, setkání s kapelami, ale především pohoda, krásné prostředí a další kupa radovánek. Nebude chybět ani dětský program. Na Jízdárna Fest přijede Pigyáda s prasátky Pigy a Lily. I letos bude pro děti v parku připravená stezka s úkoly a odměnami, skákací hrad, 3D realita a spousty další zábavy,“ zvou pořadatelé.

Pozvánka na benefiční koncert Lucie Bílé.
Rychnovské Centrum Orion slaví čtvrt století, zazpívá mu Lucie Bílá

Potštejnská Vochtánka přivítá od 21. do 22. července příznivce country muziky, uskuteční se tady už 21. ročník Country festivalu Tomáše linky a Přímé linky s hosty.

„Zahájení pátečního večera se poprvé u nás ujme kapela Benkrofti s frontmanem Michalem Rybkou. A kde je Rybka, tam je humor!“ hlásí organizátoři s tím, že vystoupí i Revival Michala Tučného.

V sobotu odpoledne se o slavnostního zahájení postará domovská kapela Vochtánky Makadam Road, následovat budou Starý fóry s hostem, veselí Bessoni, velkou jízdu slibuje The Cell, na své si přijdou fanoušci legendárních Zelenáčů a bavit bude rovněž jižanská country v podání skupiny Pavel Kaiser Band. Večer vystoupí Tomáš Linka a Přímá linka a program uzavře country skupina Holokrci s frontmanem a šoumenem Marianem Kadlecem.

Zážitkem bývá rovněž Divadelní Potštejn, který nabídne od 4. do 7. července nejen divadelní představení, ale také loutkové divadlo a koncert.

Potštejn vyhledávají také milovníci esoteriky; lidé, kteří tu cítí zvláštní energii
Poklady, strašidelné historky, zvláštní energie. Potštejn obestírá tajemství

Přepychově se budete bavit rovněž v Přepychách, od 30. června do 2. července tady zaplesají srdce všech milovníků vozů značky Škoda při POHOfestu.

Zdroj: Jana Kotalová

Už o tři dny později 5. července vystřídá zvuk motorů dechovka. Koná se zde 12. ročník festivalu Přepychy Karla Pšeničného.

Nezapomenutelné zážitky si můžete odnést také z nádvoří opočenského zámku, kde si o prázdninách můžete vychutnat Kulturu pod hvězdami, a sice komorní verzi opery Rusalka, Muzikál naruby, představení V Paříži bych tě nečekala, tatínku a muzikál Okno mé lásky.