Jednou z nich jsou Čarodejnice, které připadají na 30. dubna. Už čtvrtým rokem děti i vyučující vymýšlejí dlouho před tímto datem různé kostýmy. Tento rok jsme to rozšířili a připravili jsme si karneval Čarodějnic, bubáků a hastrmanů.

Ráno jsme se soustředili ve svých třídách a začala veliká příprava: děti se oblékaly do kostýmů, které si buď přinesly z domu, nebo si je připravily se svými třídními učitelkami při hodinách pracovního vyučování.

V 10 hodin to vypuklo. Pestrý průvod masek se soustředil v tělocvičně školy. Opět nám hrál na klávesy a zpíval pan Marek Nágl, kterému i touto cestou chceme poděkovat. Atmosféru této akce to úžasně zpestřilo. Střídaly se různé soutěže s hudbou a tancem. Organizátorem byla paní učitelka Jiřka Pupsová, která má v podobných akcích dlouhou praxi a která to skutečně umí. Dovede rozproudit zábavu a strhnout jak děti, tak i dospělé k různým „bláznivinám". Samozřejmě jí pomáhaly všechny paní učitelky. Úlohu vrchní čarodějnice měla paní učitelka Šlezingerová, která má zrovna v tento den narozeniny.

Zábava byla perfektní, nálada výborná. My všichni jsme měli velikou radost, když jsme viděli, že děti jsou při celé této akci k sobě ohleduplné, jsou veselé a šťastné.

Za děti a pracovníky ZŠ a PŠ Kolowratská RK, Viera Filová