Cenu „Senior roku" vyhlašuje Nadace Charty 77 v rámci svého projektu Senzační senioři. Cílem je podpora seniorů jako významné části naší společnosti a zdůraznění jejich výjimečných výkonů, počinů a prací. Ocenění má inspirovat seniory v jejich vlastním životě a posilovat jejich sebevědomí a sebedůvěru.
Výběr oceněných a prezentace jejich práce široké veřejnosti je šancí pro postupné rozbití stereotypů v nazírání na život seniorů.

Soutěž probíhá ve dvou kategoriích: nejlepší senior/ ka a nejlepší klub. Čajovna u bludičky se umístila právě v kategorii Nejlepší klub roku. Vyhodnocení probíhá celkem ve dvou kolech. Do prvního kola jsou zařazeny všechny přihlášky, odpovídající všem uvedeným kvalifikačním kritériím. Odborná porota je vyhodnotí a vybere podle nich kandidáty dalšího postupu do druhého kola.

Při vyhodnocování účastníků prvního kola soutěže přihlíží zejména k příkladnému přístupu, vynikajícím výsledkům, kontinuitě, novým způsobům práce či ke spokojenosti uživatelů služeb a též k výjimečnosti nominovaných účastníků. Termínem pro vyhodnocení prvního kola byl 30. srpen 2015.
Ve druhém kole odborná porota poznává lépe činnost jednotlivých kandidátů. O udělení jednotlivých ocenění rozhoduje nezávislá porota. Cena byla slavnostně vyhlášena a předána 1. října 2015 v Divadle v Dlouhé v Praze.

Čajovnu u bludičky do kategorie Nejlepší klub nominovala Věra Faltusová st. a Dagmar Honsnejmanová zpracovala její činnost, která zaujala porotu tak, že ji vybrala k ocenění.

Celkem do obou kategorií bylo přijato 90 nominací. Kromě ocenění získala mokerská knihovna také finanční odměnu ve výši 30 tisíc korun. Cenu Senior roku 2015 získala Anneliese Přikrylová z Rožnova pod Radhoštěm. Nejlepším klubem roku jsou senioři z Prachatic. Nadace také letos poprvé otevřela Zlatou síň SenSenu pro výjimečné seniory z řad veřejně známých osob. Nakonec do ní uvedla sportovní legendu Danu Zátopkovou.