Letos není zájemců o brigády v okrese tolik, respektive firmy brigádníky hůře shání. Svou roli v tom hraje nízká nezaměstnanost, kterou se Rychnovsko chlubí a která mu přináší výhody, ale i nevýhody. Volných míst je totiž opravdu hodně a zaměstnavatelé se je snaží zaplnit klidně i krátkodobě brigádníky. Ti mají letos opravdu na výběr.

Letní brigády jsou pro mnoho mladých lidí možností, jak si obstarat finanční prostředky. Společnosti v okrese o ně zájem mají a stále tuto krátkodobou pracovní sílu shánějí.
Poptávka je v pekárnách, ale i v restauračních zařízeních. Podle zaměstnavatelů navíc letos zájem o brigády klesá. Důvodem je nízká nezaměstnanost, která na Rychnovsku panuje. Brigádníci si zkrátka mohou vybírat, protože volných míst je mnoho. Některé firmy, které nemohou dlouhodobě najít zaměstnance na stálý pracovní úvazek, sahají i po brigádnících, pokud není práce příliš odborná.
Možná i proto se mění chování samotných brigádníků. Podle zaměstnavatelů jsou letos mnohem méně zodpovědní a není na ně spolehnutí.
Spolupráce není ideální. Hodně nám jich práci odřekne či chodí nepravidelně. Máme pak problém s rozdělováním dovolených pro naše stálé zaměstnance," uvedla v červnu pro Deník hospodářka ličenské pekárny Dana Vaňková.

Kolik „za to"
Sezónní brigády jsou nejčastější formou přivýdělku studentů o letních prázdninách.

V rychnovském okrese převažuje nabídka pracovních příležitostí převážně v oblasti průmyslu. 

Platové ohodnocení brigádníků se nejčastěji pohybuje v rozmezí 80 – 100 Kč na hodinu. V některých firmách je hodinová mzda stejná jako u ostatních zaměstnanců. Důležitá je forma pracovní smlouvy.

Mezi nejčastější varianty patří dohoda o pracovní činnosti či dohoda o provedení práce.

Právě forma je určující pro to, jestli zdravotní a sociální daň zaplatí zaměstnavatel či zaměstnanec.