VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Do nového školního roku hlavně s dobrou náladou a plným břichem

VÝCHODNÍ ČECHY - Letní prázdninové dny rychle uplynuly a před námi je nový školní rok. Někteří využili prázdniny k cestám do zahraničí, někdo naopak trávil své volno doma a poznával turistické zajímavosti naší země.

2.9.2007
SDÍLEJ:

Logo Hotelové školy ve Vrchlabí a Hronově.Foto: ARCHIV HD


Na začátek nového školního roku se sluší, aby se úvodních řádků naší pravidelné rubriky ujala nová ředitelka Středního odborného učiliště a Střední odborné školy SČMSD Hronov Eva Bilíková (na snímku zcela vpravo).

Slovo na úvod

„Naše škola má dlouholetou úspěšnou tradici v odborném vzdělávání mládeže a poten〜ciál k dalšímu rozvoji. V novém školním roce bude otevřeno celkem šest nových tříd 1. ročníků denního studia.
V Hronově to budou tři třídy čtyřletých studijních oborů Hotelnictví a turismus, Management turismu a služeb a dvouletého nástavbového studia Podnikání i jedna třída tříletých učebních oborů Kuchař, Kuchař-číšník a Cukrář.
Na pracovišti ve Vrchlabí, kde již letos zahajujeme třetí rok provozu naší pobočky, budou otevřeny dvě třídy čtyřletých studijních oborů Hotelnictví a turismus a Management turismu a služeb. V měsíci září zasednou již tradičně do školních lavic také dospělí v nástavbovém studiu při zaměstnání, tentokrát poprvé i ve Vrchlabí.
Přínosem pro výuku cizích jazyků bude v letošním školním roce nepochybně i lektorka angličtiny Kristen Stahl.
Velkou pozornost již tradičně škola věnuje zahraničním stážím a praxím. Žáci se mohou opět těšit na praxe ve Finsku, Německu, Skotsku a na Slovensku,“ říká ředitelka.
Dnešní recepty jsou oblíbenými pochoutkami naší nové paní ředitelky. Tak je vyzkoušejte, určitě uznáte, že gastronomickou školu řídí žena na svém místě.

Pikantní grilovaná kuřecí prsa



Kuřecí prsa, marináda – olej, vinný ocet, sójová omáčka, tymián, pálivá paprika, rozetřený česnek, jemně pokrájená cibule, trocha hořčice, kečup, sůl.
Osušené maso mírně naklepeme, potřeme směsí a dáme do ledničky na 2 – 3 hodiny marinovat. Na rozpálený gril pokládáme porce, obracíme a často potíráme marinádou, doba grilování je zhruba 15 minut.

Plněné kotlety



4 vepřové kotlety, šunka, žampiony, hořčice, sůl, pepř, cibule, tuk, 1 paprika, 2 rajčata, nové koření, bobkový list, jalovec, mouka na zaprášení omáčky.
Kotlety nařízneme a naplníme směsí z orestované pokrájené šunky a žampionů. Naplněné kotlety uzavřeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a opečeme na zpěněné cibulce. Podlijeme vodou, přidáme pokrájenou papriku, rajčata, koření a pečeme v troubě. Po vyjmutí kotlet omáčku zaprášíme moukou.

Koňaková bábovka



250 g tuku hera, 180 g moučkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1 kypřicí prášek do pečiva, 200 ml vaječného koňaku, 100 g čokolády na vaření.
Cukr s máslem šleháme do pěny, přidáme žloutky, mouku, kypřicí prášek, koňak, nastrouhanou čokoládu, sníh z bílků. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, bábovku zvolna upečeme.

2.9.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Montážní dělník 13 000 Kč

Montážní dělníci elektrických a energetických zařízení Dělník/ice v elektrotechnice. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 6. Poznámka: Kontakt zasláním životopisu na e-mail duocz@duocz.cz, telefonicky nebo osobně na pracovišti PO - PÁ od 7:00 do 13:00 hod. , - manuální zručnost, - ochota pracovat ve dvousměnném provozu , - montáž elektrotechnických prvků, - práce v čistém prostředí, - nástup možný ihned.. Pracoviště: Duo cz s.r.o., Na Olivě, č.p. 467, 517 73 Opočno. Informace: Lubomír Čepelka, +420 494 667 486.

Gastronomie - Gastronomie Kuchař/pizzař 18 000 Kč

Kuchaři (kromě šéfkuchařů), pomocní kuchaři Pomocný/á kuchař/ka. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Kontakt e-mailem manager@hotelhavel.cz., - minimálně 1 rok praxe v práci v kuchyni, - spolehlivost, pracovitost, - nástup možný ihned.. Pracoviště: Hotel havel, s.r.o., Staré náměstí, č.p. 61, 516 01 Rychnov nad Kněžnou. Informace: Lucie Klimešová, +420 606 606 616.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Vedoucí skladu 20 000 Kč

Úředníci ve skladech LOGISTICKÝ PRACOVNÍK/-CE VE SPEDICI. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 45000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: LOGISTICKÝ PRACOVNÍK/-CE VE SPEDICI, - PP na dobu neurčitou, - Požadujeme: chuť pracovat, energičnost, loajálnost, komunikační dovednosti, 1 rok praxe v oboru výhodou, jazykové znalosti v podobě AJ, NJ výhodou. Začátečníka zaučíme., , Umíme nabídnout zajímavé-nadprůměrné podmínky i pro člověka s praxí včetně kariérního růstu., - Nabízíme: nadstandartní platové ohodnocení, práce ve velmi pěkném prostředí, možnost manažerského růstu. , - Benefity: příspěvek na stravování, 13. plat, 14. plat, firemní akce a večírky, věrnostní prémie, jazykové kurzy, dovolená navíc, permanentka na volnočasové aktivity., Každý rok navyšujeme základní mzdu. Prémie za docházku. Stravenky. Penzijní a životní spoření. Slevové karty. Finanční odměna za jubileum. Slevové karty., - V případě zájmu své životopisy zasílejte na e-mail: personalistika@logex.cz.. Pracoviště: Logex logistics s.r.o. - provozovna, Husovo náměstí, č.p. 83, 517 54 Vamberk. Informace: Václav Maťátko, +420 734 362 892.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 20 000 Kč

Skladníci, obsluha manipulačních vozíků SKLADNÍK. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 26000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Kontakt telefonicky nebo zasláním životopisu na e-mail adamova@stamont.eu., - SOU (nejlépe v oboru stavebnictví), - praxe v oboru 1 rok, - znalost stavebních materiálů a praxe ve skladové činnosti , - obchodní dovednosti, - řidičský průkaz sk. B, - průkaz na řízení VZV, - fyzická zdatnost - manipulace se stavebním materiálem, - pracovní soboty.. Pracoviště: Stamont cz s.r.o. - pracoviště, Čs. odboje, č.p. 1039, 518 01 Dobruška. Informace: Andrea Adamová, +420 775 775 749.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Výkonný ředitel fotbalového klubu FC Hradec Králové Jiří Sabou.

Šéf Sabou o konci trenéra: Na jaře nepřišel progres

Porcapizza na hudebním feistivalu Na jednom břehu v ulicích Hradce Králové.
12

OBRAZEM: Hudba z Marsu

Akce Pernštejn odhalila hříšníky

Královéhradecký kraj - Krajští policisté zveřejnili výsledky letošní akce Pernštejn, která se konala v královéhradeckém a pardubickém regionu a jejímž smyslem byla mimo jiné kontrola dodržování podmínek přepravy nebezpečného zboží či kontrola zajištění a upevnění nákladu.

Útěcha: Pázler králem střelců

Hradec Králové - Fotbalová národní liga: Rozhodnuto! Pardubice slaví bronz, Hradec skončil za rivalem čtvrtý.

O víkendu budou mít v Mokrém hlavní slovo koně

Mokré - V sobotu je v Mokrém od 14 hodin připravený odpolední program s názvem Koním dík, který nepotěší jen milovníky čtyřnohých pomocníků, ale i rodiny s dětmi.

Pozvánka na fotbal ve východočeském regionu

Východní Čechy - Pozvánka na vybrané sportovní akce v regionu:

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT