Přispět můžete i vy, a to 16. října, kdy do ulic vyrazí stovky dobrovolníků s kasičkami. Za malý „peníz“ si od nich můžete koupit bílou pastelku, symbol světa nevidomých. Přispět však lze i bezhotovostně prostřednictvím QR kódů umístěných přímo na kasičkách, zasláním daru na sbírkový účet nebo pomocí DMS.

Jak uvádějí organizátoři, příspěvky dárců putují například na výcvik vodicích psů, navigační centrum pro nevidomé, výuku práce s náročnými kompenzačními pomůckami, vydávání časopisů v Braillově písmu či zvukové podobě a další speciální služby pro zrakově postižené.

A proč právě Bílá pastelka? Bílá čára, kterou pastelka otiskne na papír, je očím neviditelná. Podobně „vidí“ svět kolem sebe nevidomí. Je pro ně jakýmsi bílým obrázkem, jehož obrysy a tvary však vnímají a vychutnávají ostatními smysly. Bílá pastelka je tak symbolem rovnosti vidících a nevidomých.

Zájemci mohou DMS ve tvaru DMS PASTELKA 60 zaslat na telefonní číslo 87 777, cena DMS je 60 korun, na sbírkový účet přibude 59 korun. Více informací najdete na www.darcovskasms.cz. Číslo účtu je 8888332222/0800.

Výjimečný večer ve společnosti výjimečných osobností.
Výjimečný večer ve společnosti výjimečných osobností