Výstraha před středečním náledím platí od půlnoci do 10:00 a týká se Jihočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského, Olomouckého, Zlínského, Moravskoslezského kraje a Vysočiny. Řidiči a chodci by měli být opatrní.

Mrazivé počasí, sníh, zima, mráz - ilustrační foto
Česko zažilo další mrazivé ráno. Teploty klesaly pod minus 20 stupňů

Během dnešního odpoledne a večera může v Ústeckém, Libereckém a Královéhradeckém kraji napadnout místy až 15 centimetrů mokrého sněhu. Meteorologové upozorňují na možné komplikace v dopravě a zásobování. Větve stromů se mohou pod tíhou mokrého sněhu lámat, možné jsou i výpadky dodávek elektřiny. Řidiči nemají při cestách do hor zapomínat na sněhové řetězy.

Silný vítr

V závětří Jizerských hor může od noci do středečního dopoledne foukat silný vítr, jehož rychlost může dosáhnout až 65 kilometrů za hodinu.

Stromy pokryté námrazou. Ilustrační snímek
Mrazivé ráno. Na západě Čech klesly teploty i pod minus 20 stupňů

Sněžení provázené větrem působilo v Česku problémy také minulý týden. Silničáři kvůli němu museli uzavřít několik silnic. V Libereckém kraji sněžilo i v noci na dnešek, na hlavních silnicích tam leží zbytky rozbředlého sněhu. V noci připadlo do deseti centimetrů sněhu, na horách až 20 centimetrů.