Výstraha před bouřkami platí dnes i v neděli pro Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský a Jihomoravský kraj, Vysočinu a také většinu Ústeckého a Středočeského kraje. Velmi silné bouře s přívalovým deštěm a bouřkami hrozí hlavně dnes a v noci na neděli asi do 02:00 v Čechách. Na Moravě budou bouře slabší. "V jihozápadní polovině Čech mohou být bouřky i velmi silné s úhrny kolem 50 milimetrů," sdělili pracovníci ČHMÚ.

V jihozápadní polovině České republiky se v sobotu odpoledne budou místy vyskytovat bouřky s intenzivním deštěm, případně krupobitím.
Část Česka v sobotu zasáhnout bouřky, místy s krupobitím

Bouřky, při nichž naprší až 30 milimetrů srážek a mohou padat kroupy, budou v Čechách i na Moravě přetrvávat až do nedělních 05:00. V Karlovarském, Plzeňském a Jihočeském kraji a jihozápadních částech Ústeckého a Středočeského kraje se mohou bouřky objevovat až do 20:00.

"Ve druhé polovině noci bude bouřková činnost částečně slábnout, avšak i v ranních a dopoledních hodinách očekáváme nadále místy déšť nebo přeháňky a ojediněle i bouřky. Během neděle v jihozápadní polovině Čech bouřková činnost opět zesílí s předpokládanými úhrny srážek kolem 30 milimetrů a ojedinělými kroupami. Večer bude bouřková činnost ustávat," uvedli meteorologové.

Pro kontroly řidičů bez nutnosti předkládání řidičského průkazu je ještě třeba udělat hodně práce.
Na silnice bez řidičáku a techničáku. Ale až za čtyři roky, a jenom po Česku

Meteorologové varují, že přívalové deště mohou zatopit níže položená místa. Bouřky mohou působit škody na domech a problémy v dopravě. Hrozí také zásahy bleskem.