Jeho výpověď je plná kotrmelců i podivných vyjádření. Některá jdou proti sobě.

Rumun Stefan Aranyasz, který je obžalován ze znásilnění, v jednu chvíli řekne: „Šla se mnou dobrovolně." Za chvíli však prozradí: „Nabízela mi peníze, aby se nic nestalo."

Nebo pronese: „Není to pravda. Ani jeden skutek jsem neudělal." Za pár minut se ale kaje: „Moc mě mrzí, co se stalo."

Rozpor je i v dalším faktu. Obžalovaný tvrdí, že byl nezraněný. Když mu ale žalobkyně připomene, že měl na krku dvě odřeniny, tak si najednou vzpomene: „Ty jsou z pracovního procesu." Prý se měl zranit při tvorbě sádrokartonového stropu.

Ani to není vše. Nejasnost je i v tom, jak moc byl pod vlivem alkoholu. Nejdřív tvrdí, že měl jedno pivo a dva panáky. Jenže pak glosuje: „Byl jsem silně opilý."

Osmadvacetiletý Rumun takhle podává svou verzi událostí, které se staly pět dnů před Vánocemi roku 2015 v Harrachově. Kvůli nim stojí před Krajským soudem v Hradci Králové a je obžalován ze znásilnění a z pokusu o něj.

Aranyasz podle státní zástupkyně kolem páté hodiny ráno 19. prosince 2015 nejprve jednu ženu napadl a pokusil se ji donutit k sexu, ale zachránil ji kolemjdoucí muž. „Ukazoval si na přirození a říkal: Come," popsala žena, jež se nakonec útočníkovi ubránila. „Vnímala jsem sexuální podtext, ale dal mi pěstí do obličeje a přehlušil ho boj o život. Hrozně jsem se ho bála, chtěl mě dostat na zem, ale to se naštěstí nestalo," řekla žena včera u soudu.

Když vypovídala, eskorta Rumuna, jež je ve vazbě, odvedla, protože se s ním napadená nechtěla dostat do kontaktu. K líčení dokonce přišla s důvěrnicí.

Druhá poškozená, znásilněná žena, u soudu ani nevypovídala. Dosud totiž trpí postraumatickou poruchou, která se projevuje například nespavostí, nechutí k jídlu, sexuální averzí.

MŮJ KŘIK STUPŇOVAL JEHO AGRESIVITU

„Byla jsem na věčírku 
s kolegy. Už tam mě kontaktoval muž, později jsem si uvědomila, že to byl on," popsala při vyšetřování na policii, co předcházelo chvílím, které se udály mezi pátou a šestou hodinou ranní.

„Zastoupil mi cestu, zezadu mě chytil za bundu. Bránila jsem, ale můj křik stuňoval jeho agresivitu. Bránila jsem se kopáním, ale zatáhl mě k zídce a říkal: Shut up," tvrdila oběť. „Rozepnul si kalhoty, mně je strhnul. Ze strachu jsem už nekřičela. Vykonal na mě soulož, myslím, že u něj nedošlo k vyvrcholení. Pak mě nutil k felaci vkleče. Vše ukončil slovy OK."

„Náhodou jsem ji potkal. Chytil jsem ji za ruku. Říkal jsem jí, že chci mít sex, ona souhlasila. Vůbec se nebránila. Nebyly žádné náznaky, že by se bránila. Viděl jsem na obrázcích, že měla nějaké rány, ale já jsem ji neuhodil," dušoval se útočník.

Pak se ho soudce Jiří Vacek zeptal, zda tedy šlo o dobrovolný sex. V tu chvíli zaváhal. „Nevím, možná to byla moje chyba."