Hygienické zařízení zmizelo z prostoru u písníku v Borohrádku, kde sloužilo lidem od dubna tohoto roku. Pachatel, který záchod ukradl v prvním červnovém týdnu, si ho odvezl i s náležitým obsahem, protože mobilní buňka se naposledy čistila před měsícem. Škoda, kterou majiteli zloděj způsobil, je odhadnuta na 15 tisíc korun.

V Rokytnici v Orlických horách zmizela z vozu značky Mercedes Benz V-Klasse část jeho vybavení. Zmizely plastové mřížky z nárazníků, okrasné chromové lišty a krytky. Škoda podle policie činí téměř 17 tisíc korun.

I policisté z obvodního oddělení Dobruška mají napilno. Vyšetřují krádež drahého jízdního kola, která se stala v Orlických horách. „Majitel uzamkl své kolo v chodbě restauračního zařízení v Olešnici v Orlických horách, a když se rozhodl jít domů, svůj bicykl už tam nenašel. Odcizením horského pánského kola zn. Scott Spark černozelené barvy zloděj majiteli způsobil škodu 30 tisíc korun,“ uvedla rychnovská policejní mluvčí. Alena Kacálková.

Ze sedmi trestných činů se u Krajského soudu v Hradci králové zodpovídá Pavel Gajewski (27) z Polska. Mimo jiné napadl, zranil a okradl svou bývalou přítelkyni i spolubydlícího z ubytovny.
Násilník z Polska u soudu odmítá vinu

Christine Havranová