„Z výslechů jsme zjistili,  že žena  v průběhu několika posledních let díky své činnosti  umožnila desítkám osob na Vrchlabsku a v sousedních okresech nákup pervitinu," řekl trutnovský policejní mluvčí Udo Ertner.

Trutnovští detektivové z výpovědí svědků zjistili, že obviněná „feťákům" prodala několik stovek dávek,  za které získala částku přes 100 tisíc korun. Ženě hrozí až deset let za mřížemi.

Pervitin je zlo

Z mnoha studií vyplývá, že opakované užívání pervitinu vede k návyku, se kterým je úzce spojená i závislost. „Pro mnoho začínajících uživatelů je první dávka spojena s odstraněním únavy, lepším myšlenkovým pochodem, pocitem síly, větším pocitem sebejistoty i štěstí," řekl Ertner.

Každý z uživatelů by si měl  uvědomit, že tyto pocity po několika měsících vystřídá nechutenství, které je spojeno s výrazným úbytkem váhy, nadměrným vyčerpáním, pocitem strachu a úzkosti a v krajním případě může dojít i k selhání krevního oběhu.

Pervitin je syntetická droga, která má formu bílého prášku bez zápachu, hořké chuti. Při „domácí výrobě" může obsahovat zbytky látek, které mohou pervitin rovněž zbarvit do nažloutlé či nafialovělé barvy.

„Výroba a prodej drog je v dnešní době velkým problémem. Každý by si měl uvědomit, že užívání jakékoliv drogy vede k postupnému poškození organismu, duševním poruchám a v krajním případě i k smrti uživatele," dodal Udo Ertner.