Pětadvacetiletý Yosmel Richard Fernández Marty se proti rozsudku na místě odvolal. Ve své výpovědi trval na tom, že o žádné znásilnění nešlo. Dívku prý k sexu nenutil, vlastně ho prý vyprovokovala sama.

ZNALCI: NETRPÍ DEVIACÍ A NEPOTŘEBUJE LÉČENÍ

Stav, v jakém byla dívka převezena do nemocnice, však nasvědčoval tomu, že se stala obětí násilníka. Měla na těle a obličeji podlitiny, roztrhané prádlo a vytrhané vlasy.

Incident se odehrál loni v srpnu u královéhradeckého hudebního klubu Denoche. Marty tam přijel z pobytového střediska pro uprchlíky v Kostelci nad Orlicí. U soudu řekl, že nepil žádný alkohol, dal si prý jen energetický nápoj. Kolem čtvrté hodiny ráno však podle obžaloby u klubu napadl dívku, srazil ji na zem, škrtil ji a pak ji znásilnil.

Marty to odmítl. Podle něj byla dívka opilá a sama ho žádala, aby se k ní choval násilnicky.

„Bouli na hlavě má asi od toho, jak upadla. Facku jsem jí nikdy nedal,“ hájil se.

Podle znalců netrpí žádnou duševní poruchou ani sexuální deviací, takže nepotřebuje léčení.

U napadené dívky se brzy po činu rozvinula závažná posttraumatická stresová porucha. Nemohla vycházet z domu, trápila se a trpěla úzkostí. Po několika týdnech se dokonce pokusila o sebevraždu. „Vzala klíče od auta s tím, že se jede zabít,“ řekli její příbuzní.

Mladý Kubánec u soudu odmítl obžalobu ze znásilnění. Dívku prý k sexu nenutil. Jak přišla k podlitinám a zraněním a proč utekl s jejím mobilním telefonem, však vysvětlit nedokázal.
Mladý Kubánec obžalobu ze znásilnění dívky odmítl

DÍVKA POTŘEBUJE ODBORNOU POMOC

Dívčin stav byl o to horší, že v podobné situaci už jednou byla – obětí znásilnění se stala před sedmi lety. „Říkala, že je zrůda, protože se jí to stalo už podruhé,“ vypověděla u soudu její sestra.Poškozená se začala se situací vyrovnávat teprve, když se dozvěděla, že podezřelý muž byl zadržen a že je ve vazbě.

Špatný psychický stav však oběť trápí dodnes. Podle soudních znalců, kteří její stav zkoumali, by měla vyhledat odbornou pomoc

„Pozitivní by byla psychická intervence. Teď dochází do Bílého kruhu bezpečí, ale to je spíše podpůrná záležitost,“ řekl u soudu psychiatr Vladimír Pidrman.

Ilustrační foto
Místo okurek našli policisté zbraně. Kvůli podezřelému uzavřeli ulici