„Podle dosavadních šetření se tak mělo stát v době od jedenácté hodiny večerní v sobotu 28. července do osmé hodiny ranní následujícího dne,“ sdělila policejní mluvčí Magdaléna Vlčková. Policie nyní žádá všímavou veřejnost o jakékoliv informace, které by mohly vést k dopadení pachatele či pachatelů.

K žádosti se připojil i Vratislav Vrábel, předseda představenstva Vodní záchranné služby ČČK Náchod. "Dosud nemůžu uvěřit tomu, že je někdo schopen okrást záchranáře, kteří bezplatně a ve svém volném čase zachraňují životy a pomáhají lidem. Chtěl bych tímto oslovit všechny slušné lidi se žádostí o pomoc při nalezení "lidí", pro které nemám slušné pojmenování. Rozhodl jsem se touto cestou nabídnout odměnu ve výši pět tisíc korun za informace vedoucí k vypátraní dvou lodních motorů značky Hidea 5hp nebo k dopadení pachatelů," vzkázal na facebookovém profilu vodní záchranné služby.

Při nehodě se zranilo pět lidí.
U Jaroměře se střetla dvě osobní auta, zranění jsou v nemocnici

Zpráva o krádeži nenechala v klidu ani českoskalického starostu Martina Staňka. "Těžko uvěřitelný hyenismus a neúcta k lidem, kteří se zdarma starají o naši bezpečnost na přehradě Rozkoš!" reagoval starosta a dodal, že bez ohledu na probíhající vyšetřování a to, jaký bude jeho výsledek, město podpoří vodní záchranáře částkou třiceti tisíc korun. Zajisti se tím pořízení nového motoru a potřebného vybavení, takže i výcvik mladých záchranářů bude pokračovat. "Velké díky všem, kteří ve svém volnu zachraňují lidské životy," vzkázal Martin Staněk.

Policejní mluvčí doplnila, že policisté zahájili v této věci úkony trestního řízení a přečin krádeže v současné době vyšetřují. V případě dopadení pachatele a uznání viny mu hrozí trest až do výše dvou let.

Ilustrační foto
V Náchodě havaroval motocyklista