Vloupání se měli dopustit tři mladíci ve věku 23, 20 a 19 let, kteří dříve školu navštěvovali. Ti v brzkých ranních hodinách (2.20) vešli na volně přístupné školní hřiště a otevřeným oknem ve spojovací chodbě ve výšce 2,5 m vlezli do školy, kde se volně pohybovali.

V prostoru toalet ve druhém patře našli mycí rotační stroj, snesli ho do přízemí a z toalet ho vyhodili oknem ven, čímž poškodili parapet, okno i samotný stroj a způsobili škodu ve výši téměř 25 tisíc korun. Poté školu opustili a stroj odtáhli a schovali v suterénu vedle sousedícího panelového domu, kde jeden z mladíků bydlel. Mladíci, kteří jsou všichni velmi drobné postavy, se museli s lupem dost nadřít, protože stroj váží 125 kg.

Hned ten den odpoledne se podařilo stroj v domě najít a mohl být předán řediteli školy. Na základě šetření a prověření kamerových záznamů ze školy policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež a poškození cizí věci zmíněným mladíkům, kterým hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Všichni mladíci shodně vypověděli, že byli pod vllivem alkoholu a že se jednalo o zkratkovité jednání. Měli v úmyslu stroj večer zas vrátit. Činu litují a slíbili, že se už ničeho takového nedopustí.

Iva Kormošová