Dívenka vyprávěla na policii, jak ji strýc, kterému říkala Kíka, přivázal nejprve jednu ruku a poté druhou k tyčce nad hlavou. „Bolelo mě to, plakala jsem," postěžovala si vyšetřovatelům a vše ukázala na panence, již dostala k dispozici.

Její výpověď je velmi zásadní v kauze, kterou začal řešit Krajský soud v Hradci Králové. Po prvním dnu hlavního líčení byl proces odročen na druhý červnový týden, protože se omluvili někteří znalci.

Obžalovaný do budovy dorazil, před líčením seděl 
s hlavou v rukou. Není divu, jeho obvinění je totiž velmi zamotané. Na jedné straně je výpověď dívky, již měl v dubnu roku 2014 svázat, připnout jí kolíčky na bradavky a poté se před ní ukájet.

Za druhé jeho postoj. „Popírám, že bych to udělal," pronesl nyní třiačtyřicetiletý muž. Dokonce na polici podal oznámení, že byl křivě obviněn ze strany otce dívenky.

Podle obžalovaného bylo všechno jinak. V kotelně, kde se mělo znásilnění udát, byl prý s holčičkou jen pár desítek vteřin. Ona se pak společně s jeho dvěma syny dívala v obývacím pokoji na pohádku.

Byla sobota navečer a jeho žena byla s rodiči 
v kostele, je totiž věřící. 
A on, když přišel do pokoje, našel prý dívku zamotanou do drátu od houpačky, již mají jeho synové v pokoji. Na vlasech pak měla připnutý skřipec, který drží na vánočních stromcích svíčky. Ten je také společně se 138 centimetrů dlouhým kabelem součástí spisu.

„Vyprostil jsem ji, jinak večer proběhl bez zvláštností. Druhý den normálně odjela," vypověděl obžalovaný. „V pondělí mi ale volal můj táta, že ho kontaktovala rodina neteře s tím, že jsem jí měl dávat na prsa matičky nebo šrouby," popsal další sled událostí. „Odjel jsem za nimi, abychom si vše vyjasnili."

Otec dívenky nebyl doma, ozval se až večer po telefonu. „Křičel na mě, abych se šel léčit. Pak mi od něj chodily ještě zprávy," prozradil muž viněný ze znásilnění.

Jenže rodiče tehdy pětileté dívky jsou přesvědčeni o opaku, o jeho vině. Matce se prý holčička svěřila už 
v autě, po cestě z návštěvy u strýcovy rodiny. „Řekla mi, že i chce něco říct, ale Kíka říkal, aby to neprozradila. Prý jí připnul kolíček, ona plakala a on jí ho hned sundal. Řekla jsem to manželovi a ten mu zavolal, aby se šel léčit," řekla matka.

Její muž prý s dcerkou věci ještě opakovaně probíral, než se vydal na policii, aby vše oznámil. „Volal jsem mu, ale on se se mnou nebavil," pronesl.

Obžalovaný vidí za obviněním narušené vztahy
v rodině. Jeho žena prý měla špatný vztah se svou sestrou, matkou holčičky, již měl znásilnit.

Dívka vypovídala dvakrát. Poprvé to totiž neplatilo
V případě malé dívenky vypadal výslech klasicky, tak, jak je tomu zvykem 
v obdobných případech. Holčička demonstrovala své zážitky na panence.
Rozdíl se však přece jenom jeden našel. Jeden výslech tentokrát nestačil, byť se vyšetřovatelé snaží, aby děti nemusely trávit na policii více času, než je nutné. Jenže dívenka nebyla, jak stojí ve spisu, „řádně poučena o významu výpovědi a povinnosti vypovídat pravdu".
Proto byl první výslech
v květnu 2014 takzvaně procesně neúčinný. Platil až ten říjnový.