Třem z obžalovaných výkon trestu podmíněně odložil. Sedm z obžalovaných musí také zaplatit peněžité tresty.

Obžalovaní se podle spisu v letech 1997 až 2011 spolupodíleli na provozování erotického nočního klubu Crocus v Pardubicích a za tuto dobu získali více než 40 milionů korun. Včerejší rozsudek není pravomocný.

Nejpřísnější tresty soud uložil trojici podnikatelů, kteří vlastnili budovu, ve které klub fungoval. Ti kromě několikaletého vězení musí zaplatit každý osm milionů korun jako peněžitý trest.

„Obžalovaní od začátku počítali s tím, že  se v objektu bude provozovat prostituce," řekl předseda senátu Petr Mráka. Další lidé ze skupiny zajišťovali například práci ostrahy či barmanky, ti od soudu dostali nižší tresty.

Podle spisu dívky dostávaly pouze polovinu výdělku. Většina obžalovaných vinu odmítla. Například spolumajitel objektu, ve kterém klub fungoval, Martin Coufal soudu řekl, že objekt pronajali dalším nájemcům, kteří v něm provozovali noční bar a ubytování.

„Nesouhlasím s tím, že by se tam měly točit takové peníze. Nevěřím tomu, že by tam mohl někdo být držený násilím," řekl Coufal, který tvrdí, že většina jeho příjmů pocházela z jiné činnosti.

Státní zástupce Milan Šimek řekl, že soud rozhodl v souladu s jeho závěrečným návrhem. „Noční klub fungoval více než čtrnáct let, takže za tu dobu se tam vystřídaly desítky, možná i stovky žen, samozřejmě s odstupem času je obtížné je ustanovit," řekl Šimek.

Na gang kuplířů přišli policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Policisté uvedli, že od vzniku klubu až do zatčení obžalovaných se v klubu mohly vystřídat desítky mladých žen ve věku od 18 do 35 let.