„Automobil roku výroby 2001 s naftovým pohonem hasiči sice uhasili, ale byl požárem zcela zničen. Zásah jednotce komplikoval špatný přístup k místu události. Vzniklá škoda byla odhadnuta asi na 40 tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje Martina Götzová a dodala, že událost se naštěstí obešla bez zranění. (řez) Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Až odpracuje 300 hodin, tak poletí

Hronov - Zákaz pobytu ignoroval 25letý Hronovák, kterého v Hradci Králové zkontrolovali policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Dle jeho předloženého cestovního pasu zjistili, že má do dubna příštího roku soudem vydaný zákaz pobytu v hradeckém okrese. Muž na vysvětlenou uvedl, že si byl v Hradci Králové vyzvednout letenku do Irska, kam měl letět za prací, že mu ujel vlak a čeká tedy na první ranní spoj do Prahy. V ultra zkráceném řízení soud, muže odsoudil k 300 hodinám veřejně prospěšných prací. Dostal poslední varování: Pokud ještě jednou poruší zákaz, půjde přímo do vězení. Byl upozorněn na to, že nejprve musí hodiny odpracovat a pak si může letět, kam chce.

Záchranáři stáhli z mostu sebevraha

Pardubice /OD SOUSEDŮ/ - Malé drama s dobrým koncem se odehrálo ve čtvrtek odpoledne na silničním nadjezdu u Pardubické nemocnice. Záchranná služba a hasiči byli po šestnácté hodině voláni k muži hrozícímu sebevraždou. Ten stál již za zábradlím na silničním nadjezdu v Kyjevské ulici asi v polovině délky mostu. Nedaleko Pardubické nemocnice a nad hlavní železniční tratí. Na místo dojela první posádka záchranné služby. Zdravotníkům se podařilo s mužem domluvit a nakonec jej i rozumnou cestou přesvědčit, aby od svého záměru upustil, přelezl zpět za zábradlí a nastoupil s nimi do sanitky. Po chvíli byl zachráněný muž předán do péče lékařů Pardubické nemocnice.