O její násilné smrti již nebylo pochyb.

Na místo se okamžitě dostavili kriminalisté z hradecké „mordparty" spolu s vyšetřovatelem a soudním lékařem, který určil předběžnou příčinu smrti.

Začalo tak rozsáhlé vyšetřování, na jehož počátku bylo nezbytné zjistit motiv tak hrůzného činu. Podrobnými prověrkami všech osob, které paní Stanislavu znaly, získali kriminalisté cenné poznatky.

Podezření padlo na místního muže, který již byl policii znám. Jednatřicetiletý Roman byl v minulosti dvanáctkrát soudně trestán a jednalo se tudíž o osobu s výraznými sklony k páchání trestné činnosti.

Kriminalisté začali prověřovat důkladně jeho alibi. Následně se objevila řada rozporů v jeho vytěžení a svědectví dalších osob. Tým kriminalistů se tehdy jako obvykle shodně rozhodl nesejít z horké stopy a dotáhnout celou záležitost s Romanem do konce.

Roman s policisty až podezřele spolupracoval ve snaze přesvědčit je o jejich mylné hypotéze. Neuvědomoval si však, že ve svých výpovědích uváděl stále nové skutečnosti, které však vypadávaly z kontextu samotné kriminální analýzy závažného zločinu.

Nakonec souhlasil s návrhem kriminalistů podstoupit vyšetření své osoby pomocí fyziodetekčních metod. Výsledky vyšetření následně zbavily policisty všech pochyb o jeho vražedném jednání. Romanovy argumenty i spekulace se dostaly do slepé uličky a nakonec s pocitem poraženého uvedl následující.

Toho osudného dne se celé odpoledne ve společnosti své družky a kamaráda věnoval intenzivní „turistice" po místních restauracích. Brzy však osaměl a krátce po půlnoci navíc zjistil, že všechny peníze ten večer propil.

Ve značně podnapilém stavu a rozzlobený sám na sebe, nasedl do svého osobního automobilu a rozjel se. Když projížděl okolo domku paní Stanislavy, napadlo jej, že by právě zde mohl utracené peníze znovu získat. Lenka Burýšková 

Dokončení příště

ZAČÁTEK KRIMIPŘÍBĚHU čtěte ZDE.