Mladý čtyřiatřicetiletý muž odešel z domova 3. září večer, kolem jednadvacáté hodiny ještě komunikoval s matkou, že je doma vše v pořádku. Do současné doby o sobě svým nejbližším nepodal žádnou zprávu, mobilní telefon nemá u sebe. Protože se jeho blízcí obávají o jeho život a zdraví, oznámili Milanovo zmizení na policii.

Policisté po Milanovi Novotném pátrají od 6. září, zatím bezúspěšně. Včera oslovila redakci Deníku Milanova sestra, která prosí veřejnost o pomoc. „Je to pro nás šok, máme strach o jeho zdraví a život,“ svěřila se zdrcená Eva Nováková. Hledání se podle jejich informací zatím nikam neposunulo.

Milan odešel pravděpodobně minulou neděli večer neznámo kam, v pondělí a v úterý už nepřišel ani do zaměstnání. Protože trpí schizofrenními stavy, může se stát, že někde bloudí a trpí úzkostí, protože nemá léky, které potřebuje. „Ještě z domova nikdy neodešel. Bojíme se, že se Milanovi něco stalo, nebo že mu někdo ublížil,“ vysvětluje Eva. Rodiče totiž byli v inkriminované době na dovolené. Milan přitom odešel jen v tom, co měl na sobě, bez telefonu i peněz. „Bratr se vyznačuje tím, že je vysoký a extrémně hubený. Nosí zabarvovací brýle, ale může být i bez nich,“ popisuje bratra Eva, která bude vděčná za jakoukoli informaci. Kontaktovat ji můžete na telefonu 601 374 887. „Pokud byste k jeho pohybu mohli podat informaci, sdělte ji na jakoukoliv policejní služebnu nebo na bezplatnou linku 158,“ obrací se na veřejnost policejní mluvčí Lenka Burýšková.