Podle spisu jim tehdy bylo pouhých 11 a 12 let.

„Je to msta 
ze strany matky“

Obžaloba dále uvádí, že dívky měl muž zneužívat v době, kdy jeho tehdejší manželka nebyla doma či spala. „Jeho jednání probíhalo v době, kdy předtím požil alkohol. Pod jeho vlivem žádal po dcerách sexuální uspokojení,“ stojí ve spisu.

Pro dívky měla jejich noční můra skončit v polovině roku 2006, kdy se spolu s matkou od otce odstěhovaly.
J.D. všechny sexuální praktiky s dcerami u soudu rezolutně odmítl.

„Nikdy jsem nic takového, co je napsáno ve spisu, neudělal. Vše je to smyšlené. Ve spisu je například napsáno, že jsem si před dívkami nasazoval kondom. Žádný jsme však doma neměli. Je to jen pomsta ze strany jejich matky, mé bývalé manželky,“ řekl J. D. před soudem. Dodal, že jeho žena od něj odešla již v roce 2004, avšak zanedlouho se vrátila. „Měla vidinu peněz. V tu dobu jsem totiž prodával část našeho majetku kvůli dluhům. Ona z prodeje chtěla větší množství peněz, než bylo reálné,“ uvedl před soudem muž, a dále tvrdil, že v té době měla rodina velké dluhy.

„A to hlavně kvůli manželce. Ona chtěla mít vše, na co se jen podívala a zalíbilo se jí to. Třeba koně.“

Údajné zneužívání řešila i policie

Muž dále u soudu uvedl, že obě dcery jsou manipulovatelné. „Sice jsem je viděl naposledy před čtyřmi lety, ale v době, kdy se odstěhovaly, mi nejmladší psala, že by se ke mně ráda vrátila, protože nechce žít se svojí matkou. Po pár dnech mi do očí řekla, že nic takového nikdy neměla v plánu,“ uvedl obžalovaný.

Dodal, že s tvrzením, že by měl dívky zneužívat, se již ze strany své bývalé ženy setkal na konci roku 2005.

„Tehdy na policii podala trestní oznámení. Policisté to však po nějaké době uzavřeli s tím, že jsem nic neudělal. Významnou roli tehdy hrál posudek na mě a mé dcery,“ uvedl u soudu muž, který doufá, že i tento případ dopadne stejně.

„Možná jsem se k dcerám nechoval vždy dobře, za jednu facku jsem dostal dokonce podmínku, ale nikdy bych si k nim nedovolil něco podobného, co píše obžaloba,“ dodal před soudem muž.