Celý incident měl údajně začít o přestávce potyčkou dívky s dvěma chlapci. Podle informací, které se nám podařilo získat, šlo mezi trojicí pouze o nevinné dětské škádlení a pošťuchování, které skončilo tak rychle, jak začalo.

Dívka se poté vydala zpět do své lavice. A právě v tomto okamžiku ji napadl, snad bezdůvodně, třetí hoch, který ji údajně silně udeřil do hlavy.

VYJÁDŘENÍ OTCE

Poté, co jsme o případu informovali, se Deníku ozval otec napadené dívky. Podle jeho slov si dcera útok příliš nevybavuje. „Vzpomíná si jen na bolest a pak už nic neví. Jak se dostala do sborovny, kde si ji později manželka vyzvedla, si nevzpomíná," sdělil nám při setkání.

Otce žačky nejvíce rozzlobilo přidělení trestu. Všichni tři žáci totiž obdrželi ředitelskou důtku. Také nesouhlasí s tím, že by jeho dcera měla kvůli útoku měnit třídu či snad dokonce školu. Tu by měl podle něho opustit mladý násilník.

SPRAVEDLIVÝ TREST?

„Přijde mi nefér, aby odcházela ze školy či třídy. Vždyť ona nic neudělala. Potrestán by měl být hlavně a v první řadě hoch, který ji poslal svým útokem do nemocnice," rozčiluje se a pokračuje.

„Nejde mi o nic jiného než o bezpečnost dětí, které školu navštěvují. Ředitelskou důtku nepovažuji za dostatečný trest. Co se stane příště?" ptá se táta napadené dívky, který se znovu sešel s vedením školy.

SLOVA ŘEDITELE
Ředitel školy Ivan Truhlička nám k výsledku jednání sdělil. „Myslím si, že jsme se rozumně dohodli. Můžu jen sdělit, že hoch, který dívce způsobil zranění, kvůli němuž byla hospitalizovaná, dostal přísnější trest než zbylí dva aktéři. Tím bych celý případ uzavřel," řekl k incidentu Truhlička.