Jak v pondělí v hlavním líčení uvedl státní zástupce Milan Šimek, obětí Homolových trestných činů se stala jeho příbuzná. Již od podzimu 1999, kdy poškozená měla teprve jedenáct let, údajně dívku v bytě nebo v garáži ve větším množství případů osahával.

Od roku 2000 na ní měl dokonce vykonávat soulož a přimět jí i k orálnímu pohlavnímu styku. „Poškozená někdy musela polykat i jeho sperma,“ tvrdil v obžalobě státní zástupce s tím, že Homola dívku pohlavně zneužíval až do června 2008.

Podle Šimka obžalovaný podával o víkendech dívce nadměrné množství tablet nezjištěného chemického složení pod záminkou léčby ledvin. „Po nich ztrácela kontrolu nad tím, co se s ní děje, a musela být pod jeho kontrolou,“ poznamenal státní zástupce.

Šimek v obžalobě také uvedl, že Homola posílal poškozené výhružné anonymní SMS zprávy i dopisy. „V nich jí pro případ, že se sexu nepodrobí a učiní oznámení na policii, opakovaně vyhrožoval účelově tím, že by mohlo vyjít najevo, že má mít něco společného se smrtí jejího nezletilého spolužáka a že proti ní bude za to použito násilí i ve formě znásilnění nebo smrti,“ řekl státní zástupce. „V důsledku jednání obžalovaného se u poškozené nejméně od května 2088 plně rozvinula posttraumatická stresová porucha,“ dodal Milan Šimek.

„V životě jsem s ní nic takového neměl, ani jsem mít nemohl,“ odmítl obvinění Homola. Soudu poté vysvětloval, že po dopravní nehodě, kterou měl v minulosti, má sexuální problémy, které si léčil i v nemocnici. „To, co obžaloba uvádí v tak velkém počtu, by nezvládl ani dvacetiletý kluk,“ hájil se včera v soudní síni Homola.

„Obžaloba se opírá o tvrzení poškozené, které je podpořeno výpověďmi dalších nepřímých svědků. Pak tu jsou i záznamy o uskutečněných telefonních hovorech a esemeskách,“ zdůvodnil podání obžaloby na Jiřího Homolu státní zástupce Milan Šimek.