„V noci z pondělí na úterý kdosi vnikl na částečně oplocené staveniště v jedné z ulic Jaroměře. Tam překonal zámek víčka nádrže odstavené Tatry 815 a posloužil si sám. Z nádrže odčerpal 200 litrů motorové nafty a snad symbolicky, nebo možná, že už mu zbytek nešel vyčerpat, zanechal na dně nádrže asi tři centimetry paliva,“ popsala postup neznámého „naftaře“ tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.
Hmotná škoda na odcizené naftě byla vyčíslena na pět a půl tisíce korun, na visacím zámku ještě navíc na stokorunu. Po pachateli policisté pátrají, tomu v případě dopadení hrozí za přečin krádeže vloupáním až dvouletý trest odnětí svobody.

Zaplatil téměř tři sta tisíc, vybraného auta se ale nedočkal

Trutnov - O téměř 300 tisíc korun přišel muž, který si na jednom internetovém bazaru vybral osobní vůz Kia Sorento. Bankovním převodem provedl úhradu na účet do zahraničí. Auta se však dosud nedočkal. Trutnovští policisté případ šetří pro podezření z podvodu, za což v případě dopadení hrozí pachateli až pětiletý pobyt ve vězení.

Mladík převážel tablety z Polska

Náchodsko - Náchodská kriminální policie obvinila jednadvacetiletého mladíka z Rychnovska z nelegálního převozu léků, sloužících jako prekurzor k výrobě omamných a psychotropních látek. Mladíka přijíždějícího z Polska přistihli příslušníci celní správy na českém území poblíž státní hranice s 200 tabletami léku obsahujícího pseudoefedrin. Odborníci pak při testech v laboratořích zjistili, že toto množství léků by mohlo posloužit k nelegální výrobě více než 11 gramů pervitinu. Policie zahájila proti mladíkovi trestní stíhání pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Za to mu hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let nebo trest peněžitý.

Policejní honička skončila bouračkou

Trutnov - Zadržením dvou osob finišovala honička, při které zběsile ujížděl řidič kradeného auta v Trutnově před policisty. Kruhové objezdy projížděl v protisměru a nakonec naboural do zábradlí Staroměstského mostu v Rýchorské ulici v Horním Starém Městě. Jedenadvacetiletý šofér nikdy neměl řidičák. Akci odstartovala kontrola dopravních policistů v Polské ulici, kteří chtěli zkontrolovat řidiče vozidla Fiat Punto. Jakmile policista s pokynem k zastavení vozidla vstoupil do vozovky, řidič jedoucí na Libeč na nic nečekal, otočil vůz a začal ujíždět zpět do města až stokilometrovou rychlostí. Zuřivou jízdu zakončil bouračkou, zraněním sebe i devatenáctileté spolujezdkyně a zadržením.