Na návštěvníky oblíbeného hudebního festivalu Rock for People, který se uskutečnil od 3. do 6. července na královéhradeckém letišti, i letos zaměřili svou pozornost policisté. Řešit museli krádež i řízení pod vlivem drog.

„Cílem všech do služby zapojených policistů byl dohled nad dodržováním veřejného pořádku, dopravní policisté se zaměřili na požívání alkoholu a jiných návykových látek u řidičů motorových vozidel i cyklistů a rovněž na bezpečný příjezd a odjezd všech návštěvníků,“ uvedla tisková mluvčí Magdaléna Vlčková.

Tři desítky přestupků a dva trestné činy

Strážci zákona načapali skoro dvě desítky řidičů pod vlivem alkoholu, řešili přestupky i trestné činy. „Policisté například provedli 751 kontrol vozidel, při nichž bylo přistiženo celkem 19 řidičů pod vlivem alkoholu. Policisté evidují celkem 27 přestupků a dva trestné činy. V jednom případě se jednalo o krádež a v případě druhém šlo o řidiče pod vlivem návykové látky. Dále policisté uložili 46 blokových pokut v celkové výši 16 tisíc 200 korun a osm přestupkových jednání postoupili k dořešení správnímu orgánu,“ dodala mluvčí.

Zavřený mostek u Kozlovky dělá starosti i obchodům. Z jedné strany jsou od zbytku třídy zcela odříznuté.
Benešovka dál chátrá, předvolebním slibům navzdory

Dopravní podnik města Hradce Králové zajišťoval ve dnech festivalu mimořádnou dopravu mezi terminálem hromadné dopravy a letištěm na Rock for People. Konečná zastávka této mimořádné dopravy byla letos poprvé až uvnitř areálu letiště, což mohlo pomoci k bezproblémové dopravní situaci.

Celkově se podle policistů festival obešel bez vážného narušení veřejného pořádku, stejně tak jako v loňském roce. Z pohledu Policie České republiky se jedná o festival, který se už opakovaně koná v klidu. Z porovnání počtu osob, které festival každoročně navštěvují, s počtem oznámeného protiprávního jednání vyplývá, že příznivci hudby se přijíždí bavit, nikoliv tropit výtržnosti.

Do hradeckého Festivalparku se sjelo přibližně 20 tisíc návštěvníků. „Na akci vystoupilo přes 140 interpretů, v areálu čekalo 10 pódií a 40 dalších doprovodných aktivit,“ uvedla mluvčí festivalu Lucie Čunderlíková.

Ilustrační fotografie.
Na trati z Hradce do Prahy bude 12 dní výluka