Podle informací Deníku si zde myslivec na čekané spletl svého kolegu s divočákem a vystřelil na něj. Postřelený muž utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl.

Tragický případ si posléze od svých pardubických kolegů převzala královéhradecká kriminálka. Podle televize Prima byl důvodem převodu případu mimo Pardubický kraj fakt, že střelec měl mít příbuzenské vazby s tamní policií. Toto, stejně jako okolnosti celého incidentu, však zatím nechtěla policie komentovat.

K celému případu tak zatím vydala jen obecné stanovisko. „Kriminalisté Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje převzali aktuálně spis, který se týká případu úmrtí muže myslivce, ke kterému došlo v sobotu 28. září na území Pardubického kraje,“ informovala policejní mluvčí Alena Kacálková a dodala, že v současné době se policisté seznamují s obsahem spisu.

„Jsme na začátku vyšetřování a začínáme provádět procesní úkony dle trestního řádu. Z tohoto důvodu by bylo předčasné se k případu jakkoliv vyjadřovat,“ doplnila informace tisková mluvčí Alena Kacálková. K převodu k jinému policejnímu útvaru pak uvedla: „Královéhradečtí kriminalisté si případ převzali z důvodu, aby předešli spekulacím o možné podjatosti v průběhu vyšetřování.“

Při nehodě došlo ke srážce auta s chodcem, ten na místě zemřel.
Smrtelná nehoda. Auto srazilo chodce