Devatenáctiletého mladíku tu napadl pětadvacetiletý Rumun. Hodil po něm skleněnou láhev, které se mu rozbila o obličej. Napadený skončil v nemocnici s pořezanou tváří. Podle provozního vedoucího podniku Ladislava Jasanského se jednalo o brutální, bezohledný a nepochopitelný útok.

„Viděl jsem to na kamerách, ten útočník přišel směrem od bowlingu a hodil skleněnou flaškou, kterou si už nesl s sebou. Žádný konflikt, který by tomu předcházel, jsem nezaregistroval. Jak to přesně bylo, ale šetří policie. Za sebe můžu říct, že jsem dlouho nic tak brutálního neviděl. Byl to bezohledný a zákeřný čin. Občas se stává, že se chlapi postrkají, třeba kvůli holce. Něco si řeknou, přijde strkanice, ale tohle bylo naprosto jiné,“ pokračoval.

Ilustrační foto.
Poslední polský navrtávač dostal tři roky

Klid v podniku hlídá security agentura. Venku však nemá možnost zasahovat. „Od toho funguje policie, právní stát. Samozřejmě, že když chlapi vidí, že se venku něco děje, běží tam. Tady se to seběhlo opravdu rychle. Pro mladíka pak přijela záchranka, byla tam spousta krve,“ poznamenal Jasanský s tím, že prostor před klubem policie hlídá často.

„Nemůžou tam ale pochopitelně stát pořád, to nejde. Základem je, jak se k sobě lidi chovají. S tím my nic nesvedeme,“ podotkl.

Není to první incident podobného charakteru v Rychnově nad Kněžnou. Na místních diskotékách dochází ke konfliktům místních lidí a cizinců poměrně často. Důvod je příliv pracovníků z cizích zemí – do okresu přišli za prací v blízké kvasinské průmyslové zóně. „Ze začátku s tím byl problém, teď se to uklidnilo. Asi je to tím, že problémový cizinci odešli, dostali výpovědi. Byly to Poláci, Ukrajinci, Rumuni… Tohle je incident po dlouhé době. Pokud se takto budou cizinci chovat, je to problém,“ dodal Ladislav Jasanský.

Policie identitu útočníka zná. „K incidentu došlo v neděli kolem páté hodiny ráno. Policie se případem zabývá a v brzké době se rozhodne o dalších krocích a také o tom, zda se jedná o trestný čin a případně o jaký. Šetření stále probíhá, více informací sdělit nemůžeme. Zjišťuje se jak a proč ke konfliktu došlo,“ uvedla tisková mluvčí rychnovských policistů Alena Kacálková.

Firma použila k zavážkám nepovolený odpad. Dostala pokutu
Firma použila k zavážkám nepovolený odpad. Dostala pokutu