K samotnému přepadení doslo 10. března kolem 22 hodiny večerní, kdy policisté na tísňové lince přijali dvě oznámení. "První provedl muž, který projížděl okolo benzinky a kdy mu podezřele prchající trojice s kuklami na hlavě a pravděpodobně baseballovými pálkami v ruce málem skočila pod kola. Druhé oznámení zavolala o minutu později přímo obsluha pumpy," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky, výjezdová skupina včetně psovodů se služebními psy. Přepadená žena policistům řekla, že do benzinky vstoupili tři maskovaní muži, z nichž dva měli hole v ruce. Jeden z nich praštil holí do pultu, čímž shodil stojan s cukrovinkami a všichni křičeli, ať jim dá peníze.

Zdroj: Youtube

"Žena se pokusila jednomu z nich dokonce strhnout kuklu z hlavy, což se jí však nepodařilo a z pokladny jim vydala něco málo přes 11 set korun. Jen co jim dala do přinesené tašky peníze, dali se na útěk," doplnila policejní mluvčí s tím, že žena za nimi ještě vyběhla, aby zjistila, jakým směrem utíkají.

Později při výslechu uvedla, že celodenní tržbu dala přibližně čtvrt hodiny před přepadením odvézt a v kase nechala těch pár set korun, které vydala pachatelům. Krátce po přepadení se nepodařilo policistům vystopovat nikoho z podezřelých a po trojici začala intenzivně pátrat. V policejní síti pak trojice mladíků skončila v pondělních ranních hodinách.

"Mladíci se k činu přiznali a uvedli, že peníze z loupeže vzápětí utratili na jiné benzince za cigarety a jídlo. Uvedli, že na pumpu, kterou si vytipovali a několik dní si předem i obhlédli, přijeli osobním vozidlem. Dvě kukly si udělali ze starých čepic a jednu chybějící si den předtím koupili. Dále řekli, že hole, z kterých se nakonec vyklubala násada na krumpáč a sekyra, rukavice i kukly vyhodili někde po cestě při ujíždění. Provedenou prohlídkou auta však policisté jednu rukavici a jednu kuklu našli pod sedačkou," doplnila informace Iva Kormošová.

Ilustrační foto.
Soud začne řešit zločin na rozhledně