Při prohlídce zavazadlového prostoru automobilu v místě určeném pro rezervní kolo celníci našli tři černé igelitové pytle a v nich menší vakuově zabalené pytlíky se sušenou rostlinnou látkou. Že se jedná o marihuanu potvrdil ve své výpovědi i odhalený řidič. Ten dále uvedl, že měl kontraband o hmotnosti 5650 gramů převézt za úplatu pět tisíc korun ze sjednaného místa v ČR do Polska. Muži hrozí odnětí svobody.

Motoristka odnesla nehodu zraněním

Trutnov - Pondělní podvečerní bouračku vyšetřují policisté. Těžkým zraněním ji odnesla motoristka, která se střetla s vozidlem Mazda. Řidičku motocyklu Suzuki s největší pravděpodobností přehlédl šofér přijíždějící z vedlejší silnice. „Motoristka po střetu spadla na zem a utrpěla těžké zranění. Musela být převezena do nemocnice, kde zůstala hospitalizovaná,“ sdělila Šárka Pižlová z trutnovské policejní stanice. „Požití alkoholu jsme u obou účastníků vyloučili,“ dodala Pižlová. Předběžná škoda na materiálu je 60 tisíc korun.

Zloděj bral mince i křovinořez

Náchodsko - Po dosud neznámém pachateli vloupání do neobývaného rodinného domu v jedné z obcí u Náchoda pátrají od v úterý policisté. Pachatel se do domu dostal po vypáčení okna v přízemí domu a z něj si vzal to, co se mu zdálo cenné. V pomyslném zlodějské pytli tak skončil křovinořez, DVD přehrávač, vrtačka, plastová popelnice, ale také čtyři stříbrné pražské groše v celkové hodnotě 500 korun a jiné sběratelské mince podobné malé hodnoty. Celkem majitel nemovitosti svoji škodu vyčíslil na sedm a půl tisíce korun.