Místo cenného kovu ovšem našel v balíčku, který mu doručila přepravní společnost, pouze plastovou atrapu, vyhlížející jako zlatá cihla. Případ začali řešit policisté ve Špindlerově Mlýně, kam se poškozený muž dostavil a celou věc nahlásil.

„Na jednom z internetových bazarů přistoupil na koupi údajné kilogramové zlaté cihly za deset tisíc korun. Podle jeho výpovědi se mu koupě zdála výhodná. Když přepravci zaplatil uvedenou částku a převzal si balíček, nestačil se po rozbalení divit. Poté nám případ oznámil s podezřením, že se stal obětí protiprávního jednání," uvedl policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Místo kilogramu zlata dostal plastovou atrapuZdroj: PČR

"V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod. Na uvedený trestný čin pamatuje trestní zákoník až dvouletým pobytem za mřížemi," doplnil Čížkovský.

Policisté v této souvislosti apelují na obezřetnost při lákavých nabídkách. „Je dobré zboží si před koupí osobně zkontrolovat a při koupi od neznámého prodávajícího být opatrný při platbě předem. Platba předem je v některých případech „sázka do loterie"," poznamenal policejní mluvčí.