Vynesou soudci doživotí?

Na přelomu října a listopadu začne hradecký krajský soud rozplétat případ Michala Semanského, který je podezřelý ze spáchání tří vražd.

Podle spisu měl postupně zavraždit dva své příbuzné a nakonec měl vztáhnout vražednou ruku na čtyřiasedmdesátiletou ženu v Týništi nad Orlicí.
Michalu Semanskému hrozí výjimečný trest, případně doživotí.

Druhý listopadový den je u hradeckého krajského soudu „rezervován" pro Jurije Serbu.

Obžaloba muže viní z toho, že se na začátku letošního června  pokusil zabít vlastní matku, kterou se snažil uškrtit těsněním z okna.   „Muž ženu napadl, když spala ve svém pokoji. Svůj útok měl doprovázet slovy: Do pečovateláku nepůjdeš, půjdeš na hřbitov! Ženu však silná bolest způsobená škrcením probudila a začala se útoku bránit a křičet o pomoc. Dalšímu útoku nakonec zabránil příchod jiné osoby," uvedl tehdy k případu mluvčí pardubických policistů Lukáš Maier.

V polovině měsíce se před trestní tribunál má postavit Josef Dvořák. Obžaloba jej viní z toho, že měl začátkem května na čerpací stanici v Hradci Králové nožem zaútočit na muže, se kterým měl soudní spor ohledně majetku. Jeho oběť se štěstím útok přežila.

Na dny 22. a 23. listopadu má krajský soud naplánováno hlavní líčení s Tomášem Vítem, který měl na začátku letošního února zaútočit nožem na starší pár v trutnovském domě. Chtěl tak vyřešit svůj spor s dvojicí. Starší žena zemřela na místě, napadený muž později v nemocnici.