Hlídka ho chtěla zkontrolovat ve Zborovského ulici, mladík však šlápl na plyn a začal ujíždět k Roudničce, kde na konci slepé ulice najel do lesa a vyjel na silnici od Býště na Hradec Králové. Pak zamířil do centra města a u Orlice vjel ve slepé ulici na cyklostezku vedoucí k univerzitním budovám, kde prorazil závoru u parkoviště.

„Pokračoval ke kruhové křižovatce Brněnská, na Slezské Předměstí a v ulici Bratří Štefanů nezvládl řízení, narazil do dopravní značky a zůstal stát,“ informovala policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle ní řidič ve vysoké rychlosti nedával přednost v jízdě, jel v protisměru, zákazem vjezdu a při vyjíždění z vedlejší silnice těsně projel před další policejní hlídkou, která ho pronásledovala. Během jízdy si navíc prorazil pneumatiku.

Zdroj: Youtube

Mladík se přiznal, že si vzal dávku pervitinu a vypil pivo. Policisté také zjistili, že má zablokovaný řidičský průkaz.
Policie vedle řidiče zadržela i jeho spolujezdce, který ještě není plnoletý. Pro chlapce si přijela matka. Škoda na autě, závoře a značce se odhaduje asi na 145 tisíc korun.

"Případ prověřujeme a zjišťujeme, zda nedošlo ke spáchání trestného činu obecné ohrožení. Žádáme svědky, kteří by mohli podat jakoukoliv informaci k nebezpečné jízdě, aby zavolali na linku 158, nebo se dostavili na jakoukoliv služebnu," uvedla mluvčí.

Ilustrační foto
Za volantem bez oprávnění, bez STK a pod drogami