Šlapal na plyn, co to šlo – po městě uháněl až stočtyřicetikilometrovou rychlostí. Chtěl se totiž vyhnout setkání s policiíí, která ho náháněla.
Polský řidič na konci minulého týdne chtěl v Trutnově zmizet rychle do své domoviny. Nebylo divu, když byl chycen, měl v krvi 2,34 promile alkoholu.

Večerní akce začala asi takto. Popisuje tisková mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová: „Operační důstojník večer o půl desáté přijal od všímavého občana oznámení týkající se podezřelého polského vozidla a dvou mužů, kteří v Náchodské ulici v Trutnově obhlížejí zde zaparkované vozidlo Audi. Přivolaní policisté po příjezdu na místo vypátrali podezřelý vůz Volkswagen Passat a řidiče vyzvali k předložení dokladů. Šestapadesátiletý polský občan tak učinil. Poté však
z ničeho nic během prováděné lustrace sešlápl prudce plyn a před policisty začal ujíždět směrem na Královec."

V tu chvíli začala honička, kterou ukazuje i policjení video. Polcisté jeli za uhánějícím autem, spustili světlo s nápisem STOP. Řidič však nereagoval, prostě se snažil zmizet.

Polskou ulicí ujížděl rychlostí 140 kilometrů 
v hodině. Řidič policejního vozidla se pokusil Poláka předjet, ale ten se ho snažil nekolikrát vytlačit a navíc takzvaně vybrzdit.

„V tu dobu již byly k zásahu proti ujíždějícímu řidiči, který ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu, v neobydlené části obce Královec připraveni kolegové ze Žacléře se zastavovacími pásy," upozornila Pižlová.

Jakmile se řidič Volkswagenu snažil projet tímto stanovištěm, policejní hlídka bez váhání použila zastavovací pás. Řidič, který nereagoval na žádnou z výzev v plné rychlosti tento pás přejel. „Zběsilý řidič i s prázdnými předními pneumatikami ujel ještě necelé dva kilometry až na území Polské republiky, kde byl několik desítek metrů za hranicí zadržen ve spolupráci s polskou hlídkou," doplnila mluvčí.

Zkouška u řidiče ukázala hodnotu 2,34 promile alkoholu v dechu. Policisté navíc zjistili, že muž nemá řidičák a je hledán kvůli tomu, že nenastoupil do vězení.

„Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě. Po řádném zadokumentování bude celý spisový materiál postoupen kolegům do Polské republiky," řekla Pižlová.

Při zásahu nedošlo k žádné újmě na zdraví a krom znehodnocených pneumatik ani k jiné hmotné škodě. 
V tomto roce došlo na území okresu Trutnov již k několika podobným případům, při kterých byli pachatelé zadrženi ať již na území Česka či v Polsku.