Prvního provinilce 21letého cizince kontrolovali při běžné silniční kontrole v Solnici krátce před půlnocí. Muž usedl za volant vozidla Škoda a s ním provedená dechová zkouška na alkohol byla pozitivní a to 2 promile alkoholu v dechu. Druhého, 33letého cizince kontrolovali krátce před osmou hodinou ranní v Josefově, když řídil vozidlo Renault. Muž nadýchal 1,94 promile alkoholu v dechu.

Oba řidiče policie zadržela a ve zkráceném přípravném řízení jim sdělila podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Také si „dálničáři“ v nočních hodinách na silnici I/33 v České Skalici ve směru jízdy na Náchod všimli vozidla Ford, které předjíždělo ostatní automobily v místě, kde je to svislou dopravní značkou zakázáno a krom toho jeho řidič při předjíždění nerespektoval ani vodorovné značení. Při silniční kontrole 33letý cizinec nepředložil řidičský průkaz, který dle jeho slov nevlastní. Řidič s přestupkem souhlasil, a jelikož se jednalo o řidiče cizího státu a vznikla obava, že se bude vyhýbat řízení o přestupku, policisté mu uložili kauci 26 tisíc korun, kterou na místě zaplatil.